Mercedes-Benz A-Klasse: Klapperende achterophanging Mercedes A 170 Avantgarde

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,7 cdi

Ik heb een A 170 van 2000 waar ik zeer tevreden van ben, ik verzorg hem dan ook zeer goed.
Edoch, vorige maand heb ik bij een officiele MB dealer de 4 schokdempers laten vervangen (135.000km),..ze waren zogezegd versleten,..ze piepten vooraan een beetje.. Tja. na de herstelling piepten ze nog steeds,..dus heb ik hier XXXX euro uitgegeven voor een nutteloze herstelling..
Maar wat nog erger is..sinds de vervanging van de schokdempers, lijkt het alsof mijn achteras er los in ligt. Bij het afrijden van een dorpel bvb hoor ik steeds een luide "clacq".. Dit heeft ie steeds als de vering zich ontspant. Heb de wagen al terug aangeboden aan garage,.. €YYY betaald wederom ..maar nog steeds.
Nu heb ik de garage per brief aangemaand hier iets aan te doen, geen reactie, dan maar naar MB service gemaild die tussengekomen zijn...nu ja..afwachten. Dinsdag gaat ie binnen voor het zoveelste nazicht...maar dit lijkt mij een netelig probleem. Voor de duidelijkheid mijn A had dit NIET voor de herstelling,..het lijkt soms wel of mijn achterbank los in de wagen ligt,..zeer onaangenaam.
Iemand een idee ?
Thx.

Peter






Het vermelden van prijzen heeft geen toegevoegde waarde voor de vraag en is derhalve ook niet toegestaan en/of relevant.

PeterVA170

Geplaatst door PeterVA170 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Zou een versleten lager kunnen zijn van de wieldraagarm achter. Komt regelmatig voor.

PeterVA170 (0), 12 jaar geleden

Ok thx, zal het dinsdag even aankaarten, maar snap niet dat ze dit in de garage zelf niet vinden ? Mijn wagentje gaat daar al 10 jaar regelmatig op onderhoud...tsss.
Als er nieuws is, laat ik het hier wel weten.
Grtz
Peter

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

^Precies, je garage die de schokbrekers rondom heeft vervangen, moet zorgen dat de wagen weer netjes als vanouds reageert. Eventuele euvels middels overleg verhelpen.

Suc6

willy9 (0) PRO, 12 jaar geleden

waarschijnlijk achterbrug niet volledig terug vastgezet ,daar achterste silenbloks (bouten losgehaald worden)om de achterbrug te laten zakken voor aan bouten van de schokdempers te kunnen om deze te vervangen ,veren en torsiebaar ook nazien.
gr

PeterVA170 (0), 12 jaar geleden

Bij deze kan ik heugelijk melden dat het euvel (hout vastpakken) is opgelost.

Chappeau aan Willy9..je had het helemaal bij het rechte eind, heb uw info aan de garage meegegeven die bevestigde dat er idd. enkele bouten "losgekomen" waren..yeah right.
Ze gingen alleszins mijn laatste factuur terug betalen...hiervoor moet ik nog eens teruggaan..zucht.

Alvast bedank iedereen voor de snelle en vlotte feedback.
Peter

willy9 (0) PRO, 12 jaar geleden

Deze zijn gewoon vergeten vast te zetten --punt uit!!! bij u opmerking hadden ze dat onmmiddelijk moeten controleren.
groetjes en suc6 verder

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.