Mercedes-Benz C-Klasse: km teller

Bouwjaar: 1997

Geachte lezers,
We hebben hier een c180 staan waar de km teller blijft plakken,je moet 30 km rijden en dan schiet hij pas los,vandaag ook bij koud weer blijft de toerenteller plakken,keer flink gas geven en hij schiet los.
Is hier wat aan te doen.

Vriendelijke groeten,
Hans.

Hans4045

Geplaatst door Hans4045 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Robk10136 (0) PRO, 19 jaar geleden

Je kunt bij de dealer plastic hulsjes krijgen die je over de eind asje van de naald kan schuiven.De naald blijft plakken op het asje.Je moet het uiteinde van de naald goed schoonmaken(bv ruitenreiniger).Het probleem komt alleen voor bij Motometer combiinstrumenten.

IWvan (0) PRO, 19 jaar geleden

Inderdaad kun je proberen of je dit probleem kunt verhelpen met deze plastic hulsjes, maar meestal is dit niet afdoende, oorzaak van dit "plakken" is dan vaak dat de naald niet omhoog komt i.v.m statische lading. (naald op het asje). Begin probleem van de W202.
Bij een wat oudere auto is het vaak zo dat je alsnog een nieuw Kombi-instrument moet monteren,omdat de spoel die de naald beweegt niet sterk genoeg is, bij hoog toeren en sneller rijden is de stroom door de spoel hoger en springt de naald wel los.

Hans4045 (0) PRO, 19 jaar geleden

hulsjes gehaald,maar helpt niet dus zal wel nieuwe teller worden.
vriendelijk bedankt,
hans

wmuller (0), 19 jaar geleden

Moet de klant voor de kosten van een nieuwe meter opdraaien ? Van zo'n topmerk mag je toch wel wat verwachten.

paulmichiel (0) PRO, 19 jaar geleden

Vergeet niet dat de auto 8 jaar oud is. Dus logischerwijs geen coulance meer.

Siem Bijman (160) PRO, 19 jaar geleden

Heb je nog een andere oplossing kunnen vinden Hans? Wij hebben nu ook een C180 staan,al een hulsje om de aanslag gedaan,zonder succes.Nieuwe teller is alleen als complete combi te bestellen voor 600 euro.Beetje tegek eigenlijk.

Hans4045 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi Siem,nee we hebben geen andere oplossing gevonden,ik heb alleen de wijzer nog iets verbogen en het komt nu minder voor.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.