Mercedes-Benz 260: "Knakkend" geluid tijdens draaien aan stuurwiel.

Bouwjaar: 1987

De laatste tijd hoor ik tijdens het nemen van zowel bochten naar links alsook naar rechts, doch voornamenlijk tijdens het rondrijden op een rotonde een "knakkend" geluid tijdens het draaien aan het stuurwiel. Dit geluid treedt dus op zowel tijdens het inrijden van een bocht alsook daarna, dus als het stuurwiel weer terugdraait om rechtdoor verder te rijden. Hoe meer ik aan het stuurwiel draai, hoe beter je dat geluid kan horen. Tijdens het rechtuit rijden en als ik slechts kleine stuurbewegingen uitvoer, hoor je helemaal niets. De stuurbekrachtiging werkt perfect, alsook de olie in het reservoir staat steeds op maximum. Wie herkent deze klacht en wat moet ik doen om deze te verhelpen. De auto is vorig jaar nog uitgelijnd en spoort perfect. Op dit moment heb ik winterbanden onder de auto, doch dat had ik voorgaande jaren ook al, doch dat "knakkende" geluid is pas iets van afgelopen weken en voor mijn gevoel wordt het steeds erger. De winterbanden liggen op andere velgen, het wisselen van die wielen + banden doe ik al jaren. Bandendruk is 2.5

The King

Geplaatst door The King (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 260? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Aranci (0), 19 jaar geleden

Voor op de Li. en Re. schroef veren heb je rubbers die kraken meestal, het kan ook zijn door de slijtage tussen uit is gevallen.
je kan eerste proberen wat kruipolie (WD 40)op te spuiten. Voorkant helemaal op krikken en de stuur Li.Re. draaien.
Succes. Aranci

mr-moh (0) PRO, 19 jaar geleden

ik herken dit verhaaltje, het kan aan twee dingen liggen,n.l: kijk of de reservoir voor atf olie goed vol zit, als die goed is ligt het aan je stuurbekrachtigingspomp, binnenkant bewegende delen is versleten, waarschijnlijk weleens zonder olie doorgereden. Heil; nwe stuurbekr.pomp.(of bij de sloop.)Veel succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 260 of stel zelf een nieuwe vraag.