Mercedes-Benz 200: koeling radiateur

Brandstof: Benzine, Motorcode: 2-liter

Hallo,

ik ben net terug van vakantie in Zuid Frankrijk met de caravan.
Tijdens de vakantie liep de temperatuur van de motor van mijn mercedes 200 W123 uit 1982 vrij snel steeds weer opnieuw nogal hoog op (richting rood).
Bij bepaalde temperatuur slaat wel de ventilator aan maar ik heb het idee dat hij nogal laat aanslaat, dus als de temperatuur al vrij hoog is.
Is er een mogelijkheid om de ventilator ook zo aan te sluiten (te verbinden) dat hij altijd aanstaat. Dat lijkt me met name handig in de bergen waar de temperatuur dan hoog oploopt en hij dan misschien beter de hele tijd gekoeld kan worden.
Ik weet niet of ik een ventilator heb met magneetkoppeling of een ander soort.
Als ik voor de motor sta dan zitten er rechts van het kleppendeksel en meteen achter het thermostaathuis twee stekkertjes, een blauwe en een rode. Daartussen zit een bout maat 19.
Voor zover ik heb kunnen controleren hebben deze twee stekkertjes met de temperatuur van de motor te maken dus ook met de ventilator neem ik aan.
Is er een aansluitmanier om de ventilator altijd mee te laten draaien ?
Voor mijn volgende vakantie wil ik dat koelprobleem namelijk wel verholpen hebben.
Alvast bedankt.

Groeten,
Hans

hans van gestel

Geplaatst door hans van gestel (60) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

willy9 (0) PRO, 10 jaar geleden

beste , bezien en lees uw gekregen antwoorden welke op 7 maart -7augustus en 25 augustus 2009 gekregen hebt eens terug - u bent al 4 jaar mee bezig

optie;best eens een goede garage raadplegen

gr

hans van gestel (60), 10 jaar geleden

Hallo Willy9,

ik heb de antwoorden van 7 maart- 7 augustus en 25 augustus 2009 nog eens nagelezen maar daar staan niet direct bevredigende antwoorden in.
Ik had dit probleem destijds ook maar toen bleek dat de ventilator uiteindelijk toch wel aansloeg dus toen heb ik het maar uit mijn hoofd gezet.
Alleen deze vakantie, met die warme temperaturen kwam het probleem toch weer om de hoek kijken.
In de antwoorden staat ook niet of ik wel of niet iets kan doorverbinden. In ieder geval niet wat op mijn auto van toepassing is.
Misschien inderdaad maar het beste om eens langs een garage te gaan.
In ieder geval bedankt voor je reactie.

Groeten,
Hans.

willy9 (0) PRO, 10 jaar geleden

kunt u geen foto plaatsen van de ventilator--- is het een visco deze is niet vast te zetten-maar moet ge de werking (kennis)van kennen om te oordelen of hij goed of slecht is --is het een met magneetkoppeling is een doorverbinding een mogelijkheid via een schakelaar als ge hem op alle toeren wilt laten meedraaien .
gr

hans van gestel (60), 10 jaar geleden

hallo,

een foto plaatsen is moeilijk op dit forum.
Een kennis van me vertelde mij dat het een magneetkoppeling is (als de ventilator aanslaat hoor ik een harde klik).
Als dat klopt en het is inderdaad een magneetkoppeling, hoe zou ik dan de schakelaar aan moeten sluiten ?

Groeten.

willy9 (0) PRO, 10 jaar geleden

er zijn 2 draden aan de magneet koppeling waarvan u een draad aan massa legt en de andere de plus(12v) zet u een schakelaar tussen in - met een beetje kennis van elektriciteit zou dit geen probleem mogen zijn.
suc6

hans van gestel (60), 10 jaar geleden

Oke, bedankt voor de info.
Ik ga er mee aan de slag en het uitproberen.

Groeten,
Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 200 of stel zelf een nieuwe vraag.