Mercedes-Benz Sprinter: koelvloeistof lekkage

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 416 cdi

Als de kachel op helemaal open staat raakt de auto koelvloeistof kwijt, het loopt onder de deur uit draagbalk eruit.

In de auto is het droog.

Heeft iemand dit wel eens eerder mee gemaakt, als ik de kachel niet gebruikt is er niets aan de hand.

Hoe de kachel te verwijderen?

Bedankt,
GR,
Willem.

jwdo

Geplaatst door jwdo (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

vwfan (5) PRO, 14 jaar geleden

het koelvloeistof loopt altijd door de kachelradiateur ook al heb je de kachel op koud staan word geregeld via een luchtklep. dus is wel heel vreemd. ben bang dat je hele dashboard eruit moet om je kachel te verwijderen. kijk eerst eens goed onder de motorkap of je daar niks ziet lekken desnoods systeem onder druk zetten. sorry is oud type sprinter deze heeft idd. een kachelkraan. dashboard hoeft er niet uit alleen het bovenste deksel. dan kun je in het onderste gedeelte een stuk uitzagen wel uikijken dat je niet in het zicht zaagt.

alfons262 (0) PRO, 14 jaar geleden

kachelkraan aan kachelradiateur is dan zelf lek,en inderdaad hiervoor moet het dashbord eruit.valt wel te doen hoor,koelvloeistof loopt onder de rechtermat tot achter de pasagiersstoel en loopt daar dan naar buiten door de balk naar onder de wagen.als de kachelkraan dicht staat lekt hij inderdaad niet!ik heb hiervoor alleen de kachelkraan vervangen.

jwdo (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de reactie, onder de mat is het droog!3/4 heb ik de kraan open staan en heel de week met de auto gewerkt en er is geen koelvloeistof uit.Je ruikt ook niets, als je lekkage hebt moet je dat toch ruiken? Voor mij is het een raadsel, ik kan de auto niet missen. In juli heb ik vakantie dan maar eens af laten persen.
Alleen de kachel geeft niet veel warmte als die helemaal open staat?


GrWillem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.