Mercedes-Benz Vito: Koelvloeistof van de Bouwmarkt

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 56/74

Klopt het dat je met koelvloeistof van de Boumarkt meer kapot maakt dan je spart?

Bij mij is de heele koelvloeistof een jaar geleden vervangen.

Iemand vertelte mij nu dat dat heel dom was.

Advies?!

Thor

Geplaatst door Thor (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Dat kun je moeilijk hiervandaan beoordelen, maar over het algemeen is goedkoop duurkoop. Ik weet dat een aantal bij de bouwmarkt verkochte vloeistoffen hergebruikt word. Dus gerecycelde olie bijvoorbeeld. Waar je op moet letten is de specificatie die vermeld word. Als je twijfelt haal dan de vloiestoffen bij een garage, die weet tenminste wat ie heeft en waar welke vloeistof in moet. Je bent misschien een paar euro duurder uit, maar dan weet je wel wat je koopt, en je kan ook de oude olie (tegen betaling) inleveren. Vergeet niet dat geen enkele bouwmarkt weet of je rode of blauwe/groene koelvloeistof nodig bent. En geloof mij, dat is behoorlijk belangrijk!

Sytze

spanbandje (0) PRO, 17 jaar geleden

Het belangrijkste is dat er antie corrosie dope`s in zitten die voorkomen dat de aluminium delen gaan corroderen.
dus let goed op dat de vloeistof geschikt is voor alluminium radiatoren en cylinderkoppen , als je er alleen water ingooit zou de boel gaan corroderen en daarmee onstaan lekkage`s tussen pakkingdelen ( cylinderkop, waterpomp, enz ) dus water met een beetje anivries is niet genoeg, voor nood bij een kokende motor bijv, geen probleem maar later wel vervangen door de juiste vloeistof anders kost het je later geld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.