Mercedes-Benz B-klasse 2006: Kofferbak gaat niet open

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 266940, Motorinhoud (cc): 1700, Vermogen (kw): 85

Wanneer ik de auto vergrendel gaat de kofferbak niet open. Het hendeltje is hard en beweegt verder niet.. De rest van de sloten doen het prima, het gaat allemaal om de kofferbak..

Slot kapot?

Hoe krijg ik de kofferbak weer omhoog?

Hans uit Zwolle

Geplaatst door Hans uit Zwolle , lid sinds 9 jaar geleden

4 Reacties

Ludo D., 2 jaar geleden

Hans,
ik had dit al voor met mijn A klasse W168 uit 1999.
Er zat daar een vacuumpompje (kostte niet zo veel) dat lek was (membraan kapot) en eenvoudig te vervangen.
Echter : je moet er aan kunnen! Dus achterbanken plat leggen, afdekking achterklep langs binnenzijde verwijderen en zo zie je het mechanisme. Dan kan je wel de kofferbak openen en zo gemakkelijker werken met deze open.
Ik had destijds een item geplaatst met foto's op het babybenzforum doch dit forum is offline gehaald.
Google eens op Duitstalige websites en mogelijks staan daar foto's op.
Alsof je moet inbreken in je eigen auto, maar je deuren gaan open dus dat geluk heb je.
Ik dacht ook dat het slot kapot was maar het was enkel dat vacuumpompje.
Veel succes

    Elchfans is Duitse website - Ludo D., 2 jaar geleden

memos PRO, 2 jaar geleden

Zit hier geen vacuum op, is elektrisch. Het module stuurt de achtrportieren aan en de achterklep. Als de achterportieren wel opengaan dan is het moduul niet defect maar moet je het zoeken in de bedrading. Het motortje krijgt rechtstreeks massa en een puls vanaf de ECU.

Kun je er vanuit de binnenkant niet bij om de bekleding wat weg te halen en hem handmatig open te krijgen? Als dat lukt is het een kwestie van meten op het motortje, maar ik begrijp dat hij eerst open moet...

Hans uit Zwolle, 2 jaar geleden

Ik heb het probleem achterhaald.. Er is ruiterwisservloeistof terechtgekomen op het stekkertje waarmee het kentekenverlichting en achterklep elektriciteit ontvangt. Blijkbaar deed kentekenverlichting het ook niet. Doordat het is geoxideerd is één van de pinnetjes afgebroken…

Zie foto's..

. .
    Fijn dat het is opgelost. En bedankt voor de feedback! - Siem Bijman PRO, 2 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz B-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.