Mercedes-Benz B 160 2017: W246 : start-stop werkt niet

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 1600

W246 benzine bwj 5/2017 : start-stopsysteem werkt niet, al sedert deze zomer niet als ik terugdenk en ook al werden er ritten gemaakt van >100 km. Van bij aankoop dit nieuw voertuig heeft dit niet zoveel gewerkt.
Vriend had bij iets oudere uitvoering zelfde probleem gehad tussen 2-3 jaar en bij hem werd aparte batterij hiervoor vervangen.
Ik heb 4 jaar garantie, beursvoorwaarden Autosalon 2017 (België) , mijn voertuig is steeds bij Mercedes onderhouden (onderhoudscontract 4 jaar) en in mei 2020 dus drie jaar oud/in gebruik. Kan deze aparte batterij dus kapot zijn (gekend probleem?) en valt dit onder de garantie?
Eventueel kostprijs vervanging?

Ludo D.

Geplaatst door Ludo D. (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz B-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

Er zijn heel veel redenen waarom een start-stop niet werkt.
Maar je hebt garantie, dus ik zou de Mercedes dealer de oorzaak laten zoeken.

Vraag ik me alleen af waarom je niet eerder geklaagd hebt bij Mercedes.
Bij een nieuw voertuig valt het mijns inziens zeker onder de garantie.
Nu moet je de voorwaarden er maar even op na lezen.

Boravw (0), 11 maanden geleden

Hoe is dit probleem opgelost. Ik heb namelijk hetzelfde probleem met mijn w246 van 2017

goudviz (0), 11 maanden geleden

Het kan vele oorzaken hebben maar de meest voorkomende is wel de hoofdaccu. Meet deze eens door (niet alleen de spanning maar ook de interne weerstand)
Mocht je daar de meter niet voor hebben dan kan bijna elke garage dat wel even voor je doen.
Eventueel de polen losnemen, licht met een fijne korrel iets opschuren en weer goed vastzetten.

Als die nog goed lijkt te zijn, kun je kijken naar de accessoire accu en de overige parameters waar aan voldaan moet worden.

Boravw (0), 11 maanden geleden

De garaga komt er ook niet uit. De hoofdaccu en de back-up accu zijn al vervangen. Het systeem is al op foutmeldingen uitgelezen bij een Mercedes-Benz specialst en bij Mercedesdealer. Men komt er niet uit. Het probleem doet zich bij mij alleen voor in een koude periode van het jaar. Starten met de sleutel werkt in alle gevallen wel. Dat is juist het vreemde. Heb nu het advies gekregen om dan maar alleen met de sleutel te starten. Dat vindt ik niet echt een oplossing voor het probleem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz B-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.