123 bezoekers online

Mercedes-Benz B 170: Auto start niet bij warm motor

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 266940, Motorinhoud (cc): 1700, Vermogen (kw): 85

Dag allemaal,

Een tijdje geleden had ik dit probleem al eerder geplaatst en dacht de oplossing gevonden te hebben.. Helaas is dit niet het geval..

Wanneer de auto warm is (denk aan stadsverkeer, vaak stoppen en starten) heeft mijn B klasse moeite met starten. Het starten gaat wel goed, maar valt enkele seconden na het starten uit. Wanneer de auto is "afgekoeld" of na enkele keer start de auto weer en doet hij alsof er niets aan de hand is. De automonteur had de brandstofpomp gemeten en hij gaf aan dat deze stuk was. Vorige week de brandstofpomp vervangen, maar helaas herhaalde het probleem zich vandaag.. Morgen maar weer terug naar de garage..

Nu vraag ik mij toch het volgende af… Als de brandstofpomp "kapot" is gemeten, waaruit blijkt dat deze niet goed werkt, wat zou dan het probleem kunnen zijn? Iets wat de brandstofpomp aanstuurt?

Wie o wie kan mij helpen?

Hans uit Zwolle

Geplaatst door Hans uit Zwolle , lid sinds 7 jaar geleden

10 Reacties

willy9 PRO, 9 maanden geleden

krukas sensor vervangen

Hans uit Zwolle, 9 maanden geleden

Kun je ook achterhalen of een krukassensor defect is door bijv te meten? Nee, toch?

P. Kelder PRO, 9 maanden geleden

Indien de krukassensor warm dood is beweegt de wijzer van de toerenteller tijdens het starten ook niet meer.
Wat willy ook al zegt, krukassensor vervangen.

Grt. Paul

Hans uit Zwolle, 9 maanden geleden

De auto start wel, maar stottert enkele seconden en valt vervolgens uit...

willy9 PRO, 9 maanden geleden

Heeft u al actie onder nomen of start en stottert u verder???
Optie eens een goede mercedes monteur raadplegen

Hans uit Zwolle, 8 maanden geleden

Ik had een afspraak gemaakt voor vandaag.. Ik ga straks naar de monteur toe en laat de auto achter.. Hij gaat vandaag kijken..

Ik heb hem gevraagd of het de krusaasensor kon zijn, maar volgens de monteur niet, want anders zou deze helemaal niets doen. Ik ben benieuwd en hou jullie op de hoogte..

P. Kelder PRO, 8 maanden geleden

[quote=Hans uit Zwolle]volgens de monteur niet, want anders zou deze helemaal niets doen. Ik ben benieuwd en hou jullie op de hoogte..[/quote]

Dat is dus niet waar en daar ga je de kleiberg mee op........
Hier op het forum zijn tig gelijke problemen te vinden waarvan de krukassensor de oorzaak was.

Grt. Paul

Hans uit Zwolle, 8 maanden geleden

Dag Paul,

Vanmorgen ben ik bij de monteur geweest.. Hij denkt dat het de stekker van de brandstofpomp kan zijn en heeft een nieuwe besteld. Volgende week gaat hij deze vervangen.. Valt onder garantie..

In eerdere reacties heb jij aangegeven dat bij een "kapotte" krukassensor de wijzer van de toerenteller helemaal niet meer beweegt.. Die van mij beweegt wel.. Dat is wat de monteur dus ook zegt…

Heel vervelend dit allemaal...

Hans uit Zwolle, 8 maanden geleden

Dag allemaal,

Zaterdag heeft de automonteur de stekker van de brandstofpomp vervangen. Inmiddels zijn we een aantal dagen verder.. Het ziet er naar uit dat het probleem is opgelost.. De komende dagen/weken zal dit bevestigen.. Ik durf nog niet te juichen, maar denk dat het probleem is opgelost.

Hans uit Zwolle, 7 maanden geleden

Het probleem is verholpen.. Brandstofpomp is vervangen, maar dat was niet voldoende.. Ook de stekker vervangen en nu is het probleem opgelost..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz B-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.