Mercedes-Benz B 170: radio/CD wisselaar start niet op

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 266940, Motorinhoud (cc): 1700, Vermogen (kw): 85

Dag allemaal,

Gisteren een nieuwe (2e hands) Mercedes B klasse gekocht.. Toevallig, de radio/speler niet gecontroleerd.. Nu kom ik er achter dat hij waarschijnlijk niet werkt.. Als je op "ON" knopje drukt start hij op en laat hij Mercedes logo zien (zie afbeelding).. Vervolgens start hij niet op en gaat hij weer uit… Dus muziek /radio luisteren zit er niet in..

Iemand een idee wat er aan de hand is? Stuk? Of is het nog te herstellen? Wat is jullie advies?

Hans uit Zwolle

Geplaatst door Hans uit Zwolle (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz B-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

17 Reacties

PeterK011 (10), 4 jaar geleden

Ik zou eens proberen met de batterij af te leggen .

Hans uit Zwolle (0), 4 jaar geleden

Ga ik proberen.. wellicht dat het helpt..

Dank voor de tip

Hans4040 (300) PRO, 4 jaar geleden

Zit de CD wisselaar wel in de auto..?
Vaak is die defect en wordt verwijderd...

Hans uit Zwolle (0), 4 jaar geleden

Dag Hans4040.. Geen idee, want ik heb hem er nog niet uitgehaald.. Maar radio doet het ook niet.. Hij start wel op, laat het logo van mercedes zien, en vervolgens gaat hij weer uit..

Hans4040 (300) PRO, 4 jaar geleden

Wat je in het dasboard ziet (radio/CD) is niet de wisselaar...
Een CD wisselaar kan meestal 6 CD`s bevatten in zit waarschijnlijk in de kofferbak.

Kom je er niet uit kan je contact opnemen met www.mbnaviworld.nl

Hans uit Zwolle (0), 4 jaar geleden

Sorry, je hebt gelijk... Ik zal mijn probleemvraag aanpassen.. Het moet radio / cd speler zijn... Dat scherm start niet op..

Highway (115) PRO, 4 jaar geleden

Waarom wil je de een andere radio? Was de andere defect of is deze uitgebreider? Als de types niet matchen dan werkt het vaak niet en bij Volvo moest je altijd nieuwe Sw laden.

Daarbij weet je niet of je een werkend toestel gekocht hebt.

Hans uit Zwolle (0), 4 jaar geleden

Ik wil geen andere radio.. Ik wil dat de radio die er in zit gewoon werkt.. Hij heeft ook een navigatiesysteem, telefoon/belfunctie enz .. Alleen hij start niet op... Meer dan de, in de bijlage toegevoegde foto , komt hij niet.. vervolgens gaat hij weer uit...

Highway (115) PRO, 4 jaar geleden

Aha, Ik denk dat het een MOST radio is dus op glasvezeltechniek. Ik weet niet hoe dat zit bij MB maar bij Volvo had je verschillende modules. Als er een van defect was kreeg je de zelfde soort storing opstarten en dan weer uit.

Zal het morgen eens navragen ken iemand die dat misschien wel weet.

Hans uit Zwolle (0), 4 jaar geleden

Juist, ik denk dat je gelijk hebt en dat dit het probleem is... Had elders ook gelezen dat Most het probleem kon zijn.. ik zou het heel fijn vinden als je dat voor mij wil doen..

Ik ben namelijk niet zo electrisch technisch en weet niet wat ik moet doen om dit probleem op te lossen

Hans uit Zwolle (0), 4 jaar geleden

Accu losgekoppelt, heeft niet geholpen.. Dus dat is hem niet...

Highway (115) PRO, 4 jaar geleden

Ik heb geïnformeerd vermoedelijk is de versterker defect en die kan onder het dashboard zitten of achter de bekleding in het kofferbak. De radio is uit te lezen of door middel van een lus kan de defecte module gevonden worden. OP iedere module zit een stekker met 2 kabels als je die losmaakt zul je op een rood lichtje zien. Als je dan een lus hebt kun je die stekker doorverbinden dan kan dat rode lichtje weer door de kabel lopen. Als de radio het dan doet heb je de defecte module gevonden. Het rode lichtje is zeg de data die over het glasvezelnet werk loopt.

Bij de dealer of een goede garage zullen ze dat kunnen ( uitlezen in ieder geval). Een behoorlijke autoradio en ander inbouw apparatuur bedrijf (radio navigatie telefoon) waarschijnlijk ook.

Hans uit Zwolle (0), 4 jaar geleden

Dag,

Zojuist bij een automonteur geweest en die heeft het uitgelezen. Zie bijlage.

Hij geeft een MOST storing aan.. Wat zegt een MOST storing op nummer 1? Waar moet ik dan zoeken?

Highway (115) PRO, 4 jaar geleden

Ik heb geen idee maar, met een lus kun je het probleem vinden. Bekijk het filmpje van de link. https://www.youtube.com/watch?v=OwJjxDcQ... In de buurt van 4.00 zie je de lus dan gaat hij verder en aan het eind werkt zijn audio en heeft hij het defecte onderdeel gevonden. Ik heb het vluchtig bekeken dus als je vragen hebt dan stel ze maar.

Hans uit Zwolle (0), 4 jaar geleden

Een super helder filmpje.. Thanks, ik ben er blij mee.. Desondanks denk ik dat ik de opdracht ga uitbesteden.. Dank je wel en ik zal het probleem en oplossing benoemen zodra ik dit heb laten maken..

Hans uit Zwolle (0), 4 jaar geleden

Vrijdag ga ik naar een garage toe en zal ik het probleem/ de oplossing met jullie delen

Hans uit Zwolle (0), 4 jaar geleden

Zojuist bij de specialist geweest… Zij hebben een lusje geplaatst, waardoor de telefooncentrale nu is uitgeschakeld en de radio / cd speler en navigatie weer doet… Kortom, de telefooncentrale is stuk...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz B-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.