262 bezoekers online

Mercedes-Benz B 170: Accu loopt leeg

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 266940, Motorinhoud (cc): 1700, Vermogen (kw): 85

Gisteren wilde mijn B klasse niet meer starten… Accu was leeg, ik heb de ANWB gebeld en zij hebben de accu deels opgeladen en vervolgens de auto gestart.. Loopt lekker, niets aan de hand.. De monteur van ANWB heeft nog eens gecheckt en gezien dat de accu ook oplaadt.

Vervolgens dik 20 minuten gereden met de auto…

De volgende dag (vanmorgen) wilde de auto niet meer starten.. Ik heb de auto nog maar 6 weken en weet dus niet of de accu oud/nieuw is… De accu zit ook onder de passagiersstoel en daarom is het ook lastig om te beoordelen of de accu nog oud/nieuw is.

Is er een stroomverbruiker of is de accu leeg.. Wat is jullie advies?

Hans uit Zwolle

Geplaatst door Hans uit Zwolle , lid sinds 7 jaar geleden

6 Reacties

Siem Bijman PRO, 7 maanden geleden

De accu is leeg, dat is duidelijk. De oorzaak kan zijn dat hij gewoon kapot is maar kan ook zijn dat er een verbruiker is die hem leegtrekt.

Heb je iets gemonteerd kortgeleden ,bv een trekhaak of andere radio? Anders is het te meten en dat zou ik aan je garage voorleggen.

Hans uit Zwolle, 7 maanden geleden

Ik heb de auto al bijna zes weken.. Dus nog niet zo heel lang..

Mijn cd/radiospeler deed het helemaal niet bij aanschaf van de auto, omdat de telefoonfunctie stuk was. Ik ben naar de garage gegaan en heb er een lusje laten plaatsen, waardoor de telefoonfunctie nu uit staat en mijn radio/cd speler en navigatie het wel weer doet..

Heeft dit iets mee te maken? Of is dit toevallig?

Siem Bijman PRO, 7 maanden geleden

Dat kan ik niet beoordelen natuurlijk, maar vaak is dat wel het geval.

Voorbeeld: Als ik een waterpomp vervang en morgen start de auto niet dan heeft dat theoretisch niets met elkaar te maken, maar begin ik wel met die reparatie te controleren.

Zou dit dus voorleggen aan je garage..ben benieuwd.

Hans uit Zwolle, 7 maanden geleden

Ik heb een goede tip gekregen van mijn broer.. Ik ga de auto mbv startkabels nog eens starten en even mee rijden… Nadat hij deels is opgeladen koppel ik de accupool los…

Vervolgens ga ik twee dagen later de accupool weer koppelen en kijken of hij gaat starten..

Als hij niet start is de conclusie dat de accu leeg loopt en deze stuk is… Als de auto wel start is de conclusie dat er een stille stroomverbruiker aanwezig is..

Siem Bijman PRO, 7 maanden geleden

Goeie tip maar ik zou met de auto minstens een uur gaan rijden. Een halfvolle accu kun je niet testen.

willy9 PRO, 7 maanden geleden

meten is weten, de rest is uitstel en verder sukkelen ,elke keer starten met hulp geeft kans op piekspanning met nog grotere onkosten .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz B-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.