Mercedes-Benz Vito: Koolborstels kapot. Zijn deze los te verkrijgen of een nieuwe mo

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8 CDI

Goedendag,

Vandaag (zaterdag) begeeft ineens het elektrische raam aan de bijrijders kant.

Doorgemeten en de motor krijgt wel stroom, alleen draait hij niet.

Ik heb het motorhuis eraf gehaald en de koolborstels bekeken maar ik heb geen idee hoe je kunt zien of deze versleten zijn.

Is er een mogelijkheid om dat wel te kunnen zien? En waar zou ik meteen nieuwe koolborstels of een nieuwe motor kunnen krijgen?

Het is nu zaterdagavond en aanstaande dinsdag moet de Vito voor een keuring.

Het raam staat u ook helemaal open en ik krijg het met geen mogelijkheid dicht.

Wie kan me helpen om het weer op tijd (dinsdag) werkend te krijgen?

Alvast bedankt.

EDIT: Oh ik zou ook graag weten of het mogelijk is dat ik op marktplaats een motor koop van een andere mercedes en dan daar de koolborstels uithaal of het totale motorhuis. Op de foto lijkt de motor erg veel op die in onze Vito zit.

Marcello7075

Geplaatst door Marcello7075 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

je zult gewoon een andere motortje moeten monteren.
en voor de keuring zet je er gewoon een plankje onder of je laat hem open dat maakt niet uit.

groetjes jan.

Marcello7075 (0), 14 jaar geleden

Goedemorgen,

Nieuwe motor geplaatst maar dat was niet het probleem.

Het raam kan alleen naar beneden en niet naar boven. Ik denk nu dat het aan het relais ligt want als ik op 'neer' druk, dan meet ik 13V en als ik op 'omhoog' druk dan kom ik niet verder dan 9V.

gr.
Marcel

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

als jij je raam niet dicht krijgt ligt dit aan je raambediening geleiders of kabel en niet aan je motortje in dit geval,dat je 9 v meet komt omdat dat motortje veel van je boordspanning vraagt omdat deze geremd wordt,(draait het motortje wel zonder gemonteerd te zijn of lukt dat niet omdat de rotor in een lagertje ligt)

Marcello7075 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je oplossing maar dat is echt niet het geval. Als ik de stekkers van de schakelaar van 'op' en 'neer' omdraai, dan werkt het raam gewooon. Het ligt dus niet aan de geleiders. Dat de motor zoveel stroom trekt is ook niet het geval omdat ik de spanning meet als de motor niet is aangesloten.

Ik denk echt dat het aan het relais ligt.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

of schakelaar

Marcello7075 (0), 14 jaar geleden

Ja, kan ook maar aan de bestuurderskant zit ook een schakelaar waarmee je het raam een de bijrijderskanf kan bedienen en daar reageert ie ook niet op.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.