Mercedes-Benz Vito: Koppakking

Bouwjaar: 1997

Ik heb de cilinderkop gedemonteerd ivm een lekke koppakking bij de eerste cilinder, nu ben ik het volgende tegengekomen dat er een ijzerenbuisje van het klepdeksel gebroken is en tussen de nokkenas klem gezeten heeft.
Is het verstandig een nieuw kleppendeksel(volgens mij is dit niet los leverbaar) te monteren of kan ik dit buisje achterwege laten, is volgens mij alleen een retour. En is het nog nodig om de kop te laten vlakken?

Dick Wijngaard

Geplaatst door Dick Wijngaard (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

vwfan (5) PRO, 17 jaar geleden

Is dit een buisje die onderaan de kleppendeksel zit en op de cilinderkop. als dit hem is dan is hij ervoor om de kleppendeksel op de cilkop te centreren. als je de kop met fijn schuurpapier de rand om de "verbrandingsruimte" schoion schuurt en je voelt met je nagel geen rand is het niet perce nodig om hem te vlakken

Dick Wijngaard (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoi Martijn, bedankt voor je snelle reactie, het betreffende buisje is in het midden aan de binnenzijde van het kleppendeksel tpv cilinder 4 gemonteerd. Het is ongeveer 5cm lang en een heeft een diameter van ongeveer 8mm.Het is nu helemaal verfromeld doordat het klemgezeten heeft. Het lijkt mij niet iets om het kleppendeksel te centreren. Volgens mij heeft het er al een behoorlijke tijd gelegen, heeft in iedergeval niets met de koppaking te maken.

Dick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.