Mercedes-Benz Vito: opklapbare armsteun

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 108 D

goede morgen/middag/avond allen.

Mijn probleem lijkt simpel maar ik wil de boel niet onnodig kapot maken.
Sinds kort heb ik een Vito 108 D Westfalia-Marco Polo uit 1999 met op beide voorstoelen opklapbare armleuningen.

Ik moet de auto nog leren kennen ten aanzien van kleine reparaties.

De rechter armleuning van de bestuurderstoel is door de vorige eigenaar door onhandigheid horizontaal weggedrukt richting passagiersdeur waardoor de armleuning er nu "lam" bij hangt. Ik wil proberen het binnenwerk zelf te herstellen maar kom er niet achter hoe de armleuningen aan de stoel vastzitten. Als ik de 2 parkerschroeven aan de onderzijde van de armleuning eruit schroef kan de plastic kap aan de onderzijde eraf maar dan zie ik nog niets.
Zitten de armleuningen op een asje geklemd en kan ik de armleuning horizontaal uit de zijkant van de rugleuning trekken ??

Of heeft iemand anders dit ook al eens meegemaakt en is zijn/haar mening dat het beter is dit probleem door een autostoffeerbedrijf te laten herstellen ( waarschijnlijk tegen hoge kosten anno 2007 )

Ik kijk met belangstelling uit naar advies.

Groeten, Rien

mercedes108D

Geplaatst door mercedes108D (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

vwfan (5) PRO, 17 jaar geleden

de armluning zit in de stoel gekleemd met een veer als je de bekleding om de armsteun naar binnen drukt kun je hem zien zitten dan kun je met een schroevendraair de veer omhoogwippen en de armsteun eruit trekken. dit gaat zeer lastig vooral de eerste keer. succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.