Mercedes-Benz C-Klasse: koppakking c 220 cdi

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220 cdi

heb waarschijnlijk een lekke koppakking, verlies een klein beetje koelvloeistof o,5 liter op de 1000 km.

blok is mooi droog, start nog stees goed en de tempratuur blijft mooi stabiel op 80 C.

slangen zijn de andere dag nog hard, volgens velen het bewijs voor een lekke kop.

km stand 275000met en rustige rijstijl.


wie weet een goed adres in het oosten van het land om dit te maken? en wat zijn de kosten voor een soortgelijke reparatie.


m vr gr

dieselpower1971

Geplaatst door dieselpower1971 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hathie (0) PRO, 17 jaar geleden

U kan eerst toch proberen met Wynns Leak v.cyl.kop dit werkt echt! Kop kan altijd nog!

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

als de slangen de volgende dag nog hard zijn een lekke koppakking???
als ze zacht worden misschien? dan kan je denken hijverliest druk
anders zou ik denken alles is dicht want hij houd zn druk vast?
mvg jerry

paulmichiel (0) PRO, 17 jaar geleden

Neen Jerry, door afkoeling zal er na een nacht geen druk meer op het koelsysteem staan. Druk wordt immers veroorzaakt door temperatuursverhoging = uitzetting? Na afkoeling is de druk er volledig vanaf. Blijft er (stevige) druk op staan dan komt dit door lucht wat uit de verbradingsruimte komt.

Conclusie is goed, koppakking is defect. Wynns en ander spul is een lapmiddel, werkt niet bij een lekke koppakking door de hoge druk in de cilinders.

hathie (0) PRO, 17 jaar geleden

Nou lapmiddel dat heb ik ook ooit gezegt totdat ik ,n gloednieuwe Daihatsu diesel kreeg met KV verlies en het was wel opgelost !Tenminst bij heel weinig verlies en daar praten we toch over die kop kan er altijd nog af !Baat het niet dan schaad het niet

nic (0) PRO, 17 jaar geleden

nou schaden doet dat spul wel op langere termijn heb 2 keer verstopte kanalen in koppen gezien door dit soort spul is goed om van vacantieadres naar huis te komen en dan alsnog een goede rep uit te voeren. Er zijn test setjes voor te krijgen en als systeem kort na start koud al druk opbouwt kan dit alleen maar door compressiedruk komen dan koppie er af kosten opvragen bij garagebedrijven in buurt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.