Mercedes-Benz C-Klasse: koppeling

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Bij het wegrijden schokt de auto soms. Bij schakelen van 2 naar 3 naar 4 naar 5 geen probleem.
Soms is er geen probleem, maar soms schokt of stottert hij.
Ik heb hem een jaar geleden gekocht en zo lang doet hij dit al. Laatst had hij 5 dagen stil gestaan. Bij het langzaam los laten van de koppeling begon hij, voor, weer te schokken. Na het wegrijden weer geen probleem.
Motorisch is hij 100%.
Ik had het idee dat dit na enige tijd weer zou verdwijnen omdat dit misschien gekomen is door het onhandig wegrijden van de vorige eigenares.
Heeft iemand dezelfde ervaring of een idee wat de oorzaak hiervan kan zijn?

dupl-u-26430-5dd14a4149a26+linden

Geplaatst door dupl-u-26430-5dd14a4149a26+linden (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

goudviz (0), 17 jaar geleden

is goed mogelijk dat je koppelingscylinder of de keering iets lekt.
Er komt dan olie op de koppelingsplaat wat dit probleem kan veroorzaken. Vaak merk je dat het beste in de lagere versnellingen omdat er dan de meeste kracht op komt.
Als het heel weinig is verdampt/verbrand het vrij snel en lijkt het probleem weer even verholpen.
Op den duur brand er echter teveel olie in je koppelingsplaat en grijpt ie niet meer gelijkmatig. Vervangen is dan de enige optie.

Ik zou de bak er eerst eens onder vandaan halen na een paar dagen stilstand om te kijken of je sporen kunt vinden.

Ook kan het zijn dat je hardy koppeling van je cardan as versleten is/speling heeft, dit kan ook soortgelijke schokken geven. Dit is echter constant en word niet meer of minder na stilstand.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.