Mercedes-Benz Vito: Kortsluiting zekering 8 (klem 30) Vito 110CDI

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 110CDI

Ik kan het probleem niet vinden. Mijn zekering 8 ( interieurverlichting, sigarettenaansteker, radio (klem 30)) vliegt er steeds uit. Ik heb alles los gehaald en het probleem blijft. Is er iemand met een technisch schema die mij kan vertellen of er nog iets extra via deze zekering gaat, en waar ik overheen kijk? Tevens zou ik willen weten waar ik klem 30 kan vinden. Zie ik nog een kastje met een klemmenstrook over het hoofd? Als iemand mij kan helpen aan een elektrisch schema, ben ik ook zeer geholpen. Alvast bedankt.

DaanGouda

Geplaatst door DaanGouda (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

isar (0) PRO, 13 jaar geleden

sigaren aansteker bekijken -sluit u een navigatie soms via de sigarenaansteker aan

DaanGouda (0), 13 jaar geleden

Dank je wel Isar voor je antwoord, maar ik heb alle connectoren logehaald en toch ploft de zekering

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Is er nog iets anders bij gebouwd zoals bv een carkit. Vaak wordt de voeding daarvoor bij de radio of sigaretten aansteker weggetakt. Heb je ook het binnenlicht losgekoppeld gehad?

DaanGouda (0), 13 jaar geleden

Alles is los geweest. Ik ben er nu ook achtergekomen dat wanneer ik blijf rijden zonder deze zekering, en de sproei-installatie gebruik van de achter ruitenwisser, dat ook deze zekering eruit ploft. Wel is er één moment dat dan wel de interrieurverlichting heel even gaat branden ?????? Hoe kan dit nu weer?
Ik zal de zekeringenkast onder het stuur eens openhalen, om te kijken of ik daar iets eigenaardigs vind.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Zonder zekering gaat toch het binnenlicht branden? Als je zeker weet dat je de juiste zekering verwijderd heb, kan het probleem alleen maar in de zekeringenkast of in de kabelboom zitten lijkt mij.

DaanGouda (0), 13 jaar geleden

ik heb de zekeringen kast onder het stuur er helemaal onder vandaan gehaald. Ik kon niets bijzonders vinden, en na het in elkaar zetten werkte alles weer. Als ik nu mijn sleutel uit het contactslot haal en aan de achterruitenwisser trek, gaat alles in de auto branden wat ook gebeurd als je het contact aan zet. Hij start alleen nog niet ???????? Ook gaat tijdens het rijden de ruitenwisser zonder interval konstant op en neer en spuit hij steeds ruitenwisservloeistof. ik haal de zekeringenkast dus nog maar eens uit elkaar om te kijken of het probleem zich dan ook weer op lost.

j.weel (0), 9 jaar geleden

doe de achterklep open en haal de bekabeling boven de achterklep uit het rubber
ik had dezelfde storing en bij mij bleek dat te komen doordat daar een kortsluiting zat die dan weer wel en dan weer niet optrad
de isolatie van de kabels was daar doorgescheurt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.