Mercedes-Benz Vito: lager vervangen aandrijfasflens automaatbak vito

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 112 cdi

hallo,

ik heb hier een vito 112 cdi automaat staan die heel veel speling heeft op de uitgaande as (flens) aan de bestuurderszijde.

kan iemand mij vertellen of ik deze speling kan opstellen of eventueel het lager in de bak moet wisselen.
ook zou ik graag willen weten of hiervoor de bak gedemonteerd moet worden of dat deze achter de motor kan blijven zitten?


wellicht dat iemand een linkje heeft naar een tekening van zo'n automaatbak?


alvast dank voor jullie hulp!

groeten,
bert.

bertusbonk

Geplaatst door bertusbonk (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

vetsmelter (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo Bert,
uit eigen ervaringkan ik zeggen dat deze speling normaal is. Heb al eens bak gedemonteerd en uit elkaar gehaald voor dit probleem, alleen had het nieuwe lager dezelfde speling. Voel maar eens aan een andereauto ze zijn allemaal wel gelijk. mvg

spanbandje (0) PRO, 15 jaar geleden

Het klopt wat bert zegt, ik heb een keer een vito gehad met 300.000 Km op de teller en die had maar iets meer speling dan een nieuwe, maar de keerring van de bak lekte iets, nieuwe keerring gemonteerd en de veer die op de lip zit 4 mm ingekort zodat deze iets strakker is dan nieuw, bij montage wel extra vet op keerring smeren,
dit is een goedkope oplossing bij auto`s waar het niet meer loont om de bak te verwijderen, maar werkt perfect.
succes Marcel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.