Mercedes-Benz C-Klasse: lampje ABS

Bouwjaar: 2006

Lampje is onderweg gaan branden van de ABS.
Na de sleutel uit het contact en 10 seconden te wachten was het weg,nu een dag later brand het weer en blijft het branden. Ik heb de voorste sensoren gereinigd maar het blijft branden. Zou er één kunnen stuk zijn?

gust19

Geplaatst door gust19 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Je kunt het ABS laten uitlezen. De foutcodes helpen je dan verder en dat scheelt een hoop gezoek, tijd en geld.

gust19 (0), 8 jaar geleden

Oplossing gevonden.
De blokkage van de lagers van het voorwiel had teveel speling, terug geregeld en het is opgelost. De inbus stond niet goed vast.

Katee (0), 8 jaar geleden

hallo gust19

ik had vandaag hetzelfde probleem.
kun je me wat meer details geven hoe je precies dit euvel hebt opgelost? en voor welke lagers geldt dit alleen de voorwiellagers of alle 4?

met vriendelijke groeten

John

Siem Bijman (140) PRO, 8 jaar geleden

Per mail heeft Gust gereageerd:

Tegen de wiellager is een blokkage geschroefd om de speling te regelen van de wiellagers en die was los gekomen, ik heb die terug geregeld en de inbus goed vastgezet en het was opgelost. Bij het loskomen van de blokkage had het wiel te veel speling en dat had een invloed op de ABS.

Grt Gust.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.