Mercedes-Benz E 240: lawaai stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 112 913, Motorinhoud (cc): 2600, Vermogen (kw): 130

klant komt met een klacht dat de stuurbekrachtiging lawaai maakt. (sterk razend geluid wat versterkt bij hoger toeren en stuurbeweging) verder geen stuur uitval of vermindering van werking stuurbekrachtiging.

We hebben eerst de stuurbekr. pomp vervangen en het systeem gespoeld, zonder resultaat. voor de zekerheid nog maar een andere pomp geprobeerd. Ook zonder resultaat.
Nadien nog het stuurhuis en het regelventiel vervangen en het regelventiel opnieuw in geleerd. Dit leek wel iets te helpen maar het geluid is nog overduidelijk aanwezig.

Volgens ons zijn mogelijke onderdelen vervangen, of zien wij wat over het hoofd.

Ik hoor graag jullie suggesties.

autobedrijf Kakkenberg

Geplaatst door autobedrijf Kakkenberg PRO , lid sinds 16 jaar geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Klinkt misschien raar maar drijft de riem van de stuurbekrachtiging meer dingen aan ?

Hans4040 PRO, 2 jaar geleden

Ja, kaleido 1

waterpomp, airco, dynamo, span en looprol....en de stuurbekrachtiging dus.
Dus goede kans dat een lager lawaai maakt...

.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.