Mercedes-Benz E-Klasse: lekkage koelvloeistof

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 290td

Ik heb al een tijdje het probleem dat ik koelwater verlies. Niet veel, maar per week een beetje aanvullen. Vanmiddag zag ik damp onder mijn uitlaat-spruitstuk en toen ik rook , rook het zoetig. De lekkage dus.
Nu als ik onder het spruitstuk kijk( en dan waar ongeveer de damp vandaan komt) zie ik de kachelslangen uit het blok komen. Vlak daaraan zie ik een ding zitten. Kan iemand mij vertellen of dit de kachelkraan is?

Mijn kachel overigens doet het sinds het lek, niet zoals het behoort. Voor optimale warmte moet ik de "draai-knop"op het dash-board voluit draaien. Kan dit ook te maken hebben met de lekkage? Verder wordt de motor temperatuur ietsjes warmer dan normaal. Maar dit is haast te verwaarlozen. Wel loopt de temperatuur iets terug (naar zijn normale stand) wanneer ik de kachel op zijn heetst zet.

Wie kan mij helpen?

vanderwouden

Geplaatst door vanderwouden (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

w210 (0), 13 jaar geleden

Hoi,

Het blok wat je hebt is een zeer betrouwbaar en zuinig(t.a.v. cdi) geheel waar ik ook jaren met veel plezier mee heb rond gereden.
Hij heeft echter één min puntje ergens tussen de 200K en 300K bij mij bij 350K gaat de koppakking kapot, meestaal van binnen naar buiten.
Dit geeft de zelfde klachten weet ik uit ervaring, dus het onderzoeken waard.

Succes

Groet Arie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.