Mercedes-Benz C-klasse Estate 2010: Lekkage koelvloeistof

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 651913, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 88

Afgelopen week melding dat ik koelvloeistof bij moest vullen. Later steeds vaker en sneller melding nu lekt hij ongeveer 1 liter per dag. Olie ververst die is mooi zwart dus geen mening met koelvloeistof. Alles er af gehaald en zie koelvloeistof bij de 3e gloeispiraal omhoog komen als de motor draait. Verder nergens een spoor te vinden op het blok.
Iemand een idee wat hier aan te doen zou zijn?

JanV1489

Geplaatst door JanV1489 , lid sinds 6 maanden geleden

9 Reacties

harry4203 PRO, 6 maanden geleden

wat is alles eraf?? neem aan dat er weinig af is als de motor nog loopt. zou t koelsysteem afpersen en goed kijken, komt t niet ergens bij het inlaatspruitstuk weg?

PeterK011, 6 maanden geleden

Meestal is het probleem bij de OM 651 ofwel de waterpomp ofwel de steun van de brandstoffilter : dit is een buis waar water doorstroomt die op de cilinderkop geschroefd zit.

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Alles schoon blazen / droog maken , auto starten en eerst kijken waar het nu precies vandaan komt.

JanV1489, 6 maanden geleden

Tot nu toe alles geprobeerd alleen nog niet afgeperst dat gaan we morgenmiddag doen. Maar hij lekt nu zo hard dat binnen 5 km de auto aangeeft dat de koelvloeistof bijgevuld moet worden en blijft stevig lekker als ik hem stil zet. Zou moeten zeggen dat de lekkage dan niet moeilijk te vinden moet zijn.

harry4203 PRO, 6 maanden geleden

Die brandstoffiltersteun die peter noemt bedoelde ik ook, meestal is dit wel de oorzaak.

PeterK011, 6 maanden geleden

Bij de eerste OM651 is dit verkeerd gemaakt : de O-ring kruipt weg. De nieuwere hebben een aanpassing waardoor de O-ring op zijn plaats blijft zitten en hebben ook 3 bouten enkel zullen er in uw cilinderkop maar 2 gaten zijn waardoor je het maar kan vastzetten met 2 bouten.

check

Beste antwoord, geplaatst door JanV1489, 6 maanden geleden

Hopelijk het probleem gevonden.
Nieuw brandstoffilterhuis gemonteerd vandaag de motor een keer warm rijden en controleren.

.

PeterK011, 6 maanden geleden

Dat is duidelijk de oorzaak :)

JanV1489, 6 maanden geleden

Probleem is opgelost gelukkig. Bedankt voor de waardevolle reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.