Mercedes-Benz A 160: lekke condensor?

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: 266.920, Motorinhoud (cc): 1498, Vermogen (kw): 70

Geachte heren/dames,

Een dikke maand geleden heb ik bij de nationaal opererende fastfitter E. de airco van mijn Mercedes A160 Blueefficiency bouwjaar 2010 bij laten vullen aangezien de airco niet koud werd.Kortgeleden teruggegaan voor na-controle,en toen kreeg ik te horen dat het hele systeem leeg was.Waarschijnlijk zou de condensor lek zijn,en deze zou vervangen moeten worden.De pomp zou nog goed zijn.

Nu ben ik zelf geen monteur en ook geen airco-specialist,maar ik zie geen enkele nattigheid aan de condensor,en ook niet op de kunststofplaat die eronder gemonteerd is.Kan de condensor dan toch lek zijn,of moet ik dan de oorzaak van het probleem ergens anders zoeken?De airco wordt dus inderdaad niet koud wanneer deze ingeschakeld is,en heb hem momenteel permanent op "uit" staan (en de eco-knop ingeschakeld).

Alvast bedankt voor uw reactie.

BMW318TI

Geplaatst door BMW318TI (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1810) PRO, 7 jaar geleden

Koudemiddel laat geen lekkage sporen na , zoals koelvloeistof , in de condensor zit het in gasvorm onder hoge druk , een klein gaatje is genoeg om het onzichtbaar te laten verdwijnen.
Ik begrijp nog steeds niet waarom een storing niet in 1x opgelost kan worden , systeem dient afgeperst te worden , lek gezocht , repareren , filter/droger vervangen , afpersen om te kijken of de reparatie goed is uitgevoerd , vacumeren , afvullen met de juiste hoeveelheid , proefdraaien en controleren of de temperaturen en drukken goed zijn in het systeem.
Ik wordt als auto/koelmonteur S.....Z... van deze fastfitters , ze overtreden continue de wet.

harry4203 (490) PRO, 7 jaar geleden

lekkage aan een aircosysteem is alleen goed zichtbaar te maken door het systeem met een speciaal gas onder druk te zetten en dan met zeepsop en/of een zgn snuffelaar te kijken waar t lek zit.
als je het betrouwbaar gerepareerd wilt hebben, zou ik een aircospecialist opzoeken.
een airco die leeg is, is in principe gewoon lek, die verhalen van bijvullen wordt ik altijd een beetje bang van.
shit, te graag getypt, maar volledig met kaleide eens. ik zei het nog netjes.

BMW318TI (0), 7 jaar geleden

Het duurde een dikke week voordat aircospecialist H. uit het Twentse O. tijd had,maar daar de airco laten testen.De monteur heeft laten zien dat de zeepsop uit de condensor borrelde.Deze zojuist laten vervangen.Kosten totaal 450 euro.Dit is iets meer als dat fastfitter E. voor de vervanging vroeg,Hopelijk gaat het prijsverschil samen met een kwaliteitsverschil.

Bedankt voor het meedenken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.