Mercedes-Benz E-Klasse: Licht stotteren tijdens sturen (links of rechts) & inhouden

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 270 CDI

Hallo,

Ik heb sinds kort een probleem...mijn e270 cdi uit 2003 loopt niet meer zoals hij hoort te lopen.

Ik kwam net terug van een lange rit (300km) en thuis aangekomen zette ik mijn versnelling (automatisch) in stand N en vervolgens weer in stand D om vooruit te rijden...en toen kwam het! tijdens het optrekken (naar links gestuurd) begon de auto lichtjes te stotteren en wat in te houden tijdens het gas geven. Na mijn schrik te hebben overleefd...zette ik de auto aan de kant en vervolgens in stand P. Ik zette de auto uit..en startte hem weer...ik schakelde naar stand D en gaf gas... dit maal reed ik gewoon recht vooruit en de auto reed weer zoals hij hoort te rijden...geen gestotterd..en hij hield niks in! vervolgens op de rem gedrukt...een bocht naar links genomen..en ja hoor...je raadt het! "hij stotterde weer en hield weer in.

Kan iemand mij vertellen wat het probleem zou kunnen zijn? en eventueel hoe ik het zou moeten aanpakken.


Groetjes,

Sam

cabize10

Geplaatst door cabize10 , lid sinds 10 jaar geleden

3 Reacties

Hans4040 PRO, 9 jaar geleden

Multiriem slap/versleten waardoor stuurbekrachtiging hapert?

cabize10, 9 jaar geleden

Ter aanvulling:

Na het stotteren en inhouden van mijn auto probeerde ik handmatig (triptronic) terug te schakelen, maar daar regareerde hij niet op! op mijn scherm bleeft hij staand op D.

cabize10, 7 jaar geleden

Versnellingsbak was niet goed meer. Heb ik laten reviseren waardoord het probleem was opgelost. Uiteraard een fors bedrag neergelegd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.