Mercedes-Benz Slk-Roadster: Lichte ratel in motor bij stationaire loop

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 230 Kompressor

Hallo,

Ik heb sinds enige tijd een SLK 230 Kompressor R170. Als de auto stationair loopt en op bedrijfstemparatuur is, dan is af en toe een lichte ratel hoorbaar. Tijdens het rijden hoor ik het niet, ook niet met open kap. Vorige week is de auto naar de dealer geweest voor een AssystA beurt. Ben toen vergeten dit te melden. Ik kreeg echter een rapport terug wat aangaf dat de auto geen enkele mankement had. Uiteindelijk heb ik er praktisch ook geen last van want de auto start warm en koud prima, loopt zeer regelmatig stationair en trekt als een beer. Bovendien gebruikt de motor geen spat olie. Ik gebruik Euro 98 benzine. Ik heb de dealer hierover gebeld en die zei dat je de nokkenasversteller weleens hoort. Kon geen kwaad werd gezegd. Toch zit het me niet 100% lekker. Is er iemand die hier iets over kan zeggen? Alvast dank.

Nick Martinez

Geplaatst door Nick Martinez (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz SLK-klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Nick Martinez (0), 14 jaar geleden

Hallo, ik weet nu wat de ratel veroorzaakt. Hoogstwaarschijnlijk de airco. Als de EC-knop is ingeschakeld is de ratel direct weg. Bij het nogmaals indrukken hoor je de Airco opkomen en begint het geratel opnieuw. De airco werkt echter perfect. Heeft iemand een idee wat er eventueel aan de hand zou kunnen zijn of moet ik de ratel bij gebruik airco gewoon voor lief nemen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz SLK-klasse of stel zelf een nieuwe vraag.