Mercedes-Benz Viano: Linker dimlicht werkt niet meer

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 cdi

Hallo,

Ik krijg de melding dat mijn linker dimlicht stuk is , hierop een nieuwe H7 lamp ingestoken maar deze werkte ook niet.

Toen eens nagemeten of er stroom kwam , maar geen stroom op de sokkel van de lamp.

Volgende waar ik aan dacht was een zekering die stuk was , maar alle zekeringen zijn nog intact.

Wat zou hier het probleem dan kunnen zijn?



Wie mij kan helpen dank ik alvast.

rickske11

Geplaatst door rickske11 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Viano? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Rick heb je wel het licht uit geschakeld voordat je begon (canbus) en kijk of de zekering nog heel is. Alles is computer gestuurd vandaar ook die melding op je dashboard.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Of nog beter: het contact uit en aanzetten. Voor de verlichting zijn er geen zekeringen meer. Dit wordt allemaal intern in het SAM-module geregeld, maar heeft niets met de CAN-bus te maken.

rickske11 (0), 13 jaar geleden

[quote=Jarno5187]Of nog beter: het contact uit en aanzetten. Voor de verlichting zijn er geen zekeringen meer. Dit wordt allemaal intern in het SAM-module geregeld, maar heeft niets met de CAN-bus te maken.[/quote]
Dit heb ik ook gedaan , maar geen reactie dat het dimlicht terug brandde.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Werkt de rest van de verlichting in die koplamp wel? Weet je zeker dat het nieuwe lampje ook goed is? Anders ff omwisselen met de andere kant om te kijken of het probleem in de linker koplamp blijft. Helpt dit niet, moet je de stekker op de koplamp controleren op oxidatie

rickske11 (0), 13 jaar geleden

[quote=Jarno5187]Werkt de rest van de verlichting in die koplamp wel? Weet je zeker dat het nieuwe lampje ook goed is? Anders ff omwisselen met de andere kant om te kijken of het probleem in de linker koplamp blijft. Helpt dit niet, moet je de stekker op de koplamp controleren op oxidatie[/quote]
Hallo Jarno,

De rest van de koplamp werkt wel en zoals ik al eerder schreef krijg ik geen stroom op de draden , ook heb ik de stekker al gecontroleert op oxidatie.

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Zekering kan ook heel goed ,ze zitten naast elkaar in de zek.kast.

rickske11 (0), 13 jaar geleden

De zekeringen zijn nog allemaal goed , er is niks van doorgebrand.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Er zitten geen zekeringen meer voor de verlichting bij een 639. Heb je wel de juiste lamp vernieuwd? Het grootlicht en mistlamp zijn ook H7-lampen namelijk.
Ik zal ff uitleggen hoe het systeem werkt: op het moment dat de verlichting wordt ingeschakeld, zet de regeleenheid SAM een spanning op de draden. Als de lamp gaat branden wordt er stroom afgenomen. Doet de lamp het niet en wordt er dus geen stroom afgenomen, zal de regeleenheid nog 2 keer (dus in totaal 3 keer) ter controle een voeding erop zetten, blijft de stroomafname dan nog steeds 0A wordt de voeding weggenomen en verschijnt in je display "lamp defect".
Om te controleren of het SAM-module goed werkt kan je dus een spanningszoeker(liefst gewoon met een lampje) op de voedingstekker van de H7-lamp zetten en de verlichting inschakelen. Zie je dan een aantal keren het lampje kortstondig oplichten, dan weet je dat alles voor de lamp goed werkt.

rickske11 (0), 13 jaar geleden

Hallo,

Het probleem is opgelost , de halogeenlamp H7 die ik gekocht had was al stuk heb dit vandaag terug naar de autoshop gebracht en ok heb een werkende terug meegekregen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Viano of stel zelf een nieuwe vraag.