Mercedes-Benz Vito: Locatieverlichting

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Goedendag, ik heb loc. light ( follow me home ) of zoeklicht aan staan bij mijn Vito. Echter gaat deze aan als mijn auto van slot gehaald wordt. Ik wil ook als ik de Vito op slot zet mijn verlichting aan hebben. Maar ik ik heb geen toetsen op mijn stuur.

Moet ik nu een nieuw stuur kopen ? Of is er een mogelijkheid dit via een andere weg te doen.

Rob

Meerijder

Geplaatst door Meerijder (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

21 Reacties

spanbandje (0) PRO, 13 jaar geleden

Als de auto niet is uitgevoerd met stuurbediening vanaf geboorte, dan is dit niet mogenlijk, anders zou je het instrumenten paneel eerst in een auto met stuurwielbediening moeten zetten, en de scn codering aanpassen, we zijn al een keer bezig geweest met zo`n gevalletje, ondersteuning tot aan de fabriek maar niet simpel op te lossen, en een beetje experimenteren is wel heel duur met een combiinstrument en een stuurwielbediening, misschien heeft er iemand nog een andere oplossing.
succes marcel

Meerijder (0), 13 jaar geleden

Ok. maar als de auto nu wel loc.light heeft dan zou head. light toch ook mogelijk gemaakt moeten kunnen worden ? Als allebei de mogelijkheden nu niet zouden werken ?
Is er niemand die een idee heeft ?

Rob

vwfan (5) PRO, 13 jaar geleden

is hier geen scn codering voor om dit aan te zetten??

Meerijder (0), 13 jaar geleden

Ik heb een Bosch tester aangesloten. Daar kan ik niet mee in het menu. Ik heb een E280 in het menu met de knoppen op het stuurwiel voorzien van loc light en headlight. Dollow me home, coming home. Maar hier heb ik geen knoppen op het stuur. Als ik een stuur koop, kan ik dan wel in het menu ?

Rob

vwfan (5) PRO, 13 jaar geleden

nee je kan niet zo een stuurwiel met knoppen kopen en erin zetten dat werkt niet hoe het wel kan weet ik ook niet nog nooit bij de hand gehad.
ik zou eens bij de dealer informeren wat de mogelijkheden zijn.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Is dit niet in te geven in het KI via DAS onder sleutel afhankelijke configuratie?

spanbandje (0) PRO, 13 jaar geleden

laatste keer tot aan de fabriek contact gehad, deze wagen betrof een ex politiewagen, met het zelfde probleem, we zijn met het probleem gestopt, ki en stuurwiel wisselen en scn codering aanpassen, daar gaat wel veel tijd in zitten, en daar had de klant niets voor over, maar wilde wel dat de lampen uit gingen advies van ons haal de bolletjes er uit. volgens de stamkaart was auto er niet mee geboren, dus misschien een bij elkaar gezochte vito

Klant heb ik er niet meer over gehoord
succes Marcel.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Volgens mij heb jij het ergens anders over....

spanbandje (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik bedoel, dat als je de auto van het slot afhaald met de afstandbediening, dan gaan de mistlampen aan om de weg naar de auto te verlichten deze gaan uit als je de deur open doet, andersom werkt het ook. dit probleem konden wij met behulp van taas niet oplossen.

Marcel.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Nou zegt het natuurlijk niet alles als ze het bij taas niet weten, maar als het tot aan de fabriek is geweest dan zou het wel moeten kloppen. Ik dacht dat het gewoon te programmeren was zoals ik eerder omschreef.

ReneFcG (0) PRO, 13 jaar geleden

En heren collega's... Mocht er geen oplossing te vinden zijn via taas, ik zou gaan voor het inbouwen van een PSM. Heb al meerdere wensen van klanten zo opgelost in zowel de 639 als de 906, even stoeien met de parameters maar dan moet het verder geen probleem meer zijn. Groeten René

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Met een PSM is het wel te realiseren, alleen zullen de kosten dan misschien een bezwaar worden. Volgens mij zijn alle Nederlandse 639 en 906 voorbereid, maar een PSM kost, dacht ik, €250 ex btw, inbouw en parameteren.

Meerijder (0), 13 jaar geleden

Over geld heb ik niet gesproken. Ik wil de mogelijkheid hebben de lichten aan of uit te zetten. En het betreft hier niet de mistlampen die aangaan, de hele kermis brandt. Voor en achter. En dus de dimlichten. Hoe bekom ik zo'n PSM ? En kan ik daarmee de canbus beïnvloeden ?

Rob

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

De meeste mensen vinden het een leuke optie alleen als het simpel aan te zetten is, dat is mijn ervaring en daarom vermeldde ik het ook. Als het wat meer kost, vinden ze het niets. Nu moet jij zelf de keuze maken om het wel of niet te doen.
Met een PSM kan je alle signalen op de canbus gebruiken om een actuator van de auto aan te sturen of om een extern systeem te regelen. Als eerste moet je nu uitzoeken of jouw voertuig is voorbereid. Dit kan de dealer voor jou controleren aan de hand van de wagenkaart die op te vragen is via het chassisnummer. Als de auto is voorberied is het een kwestie van PSM inbouwen en deze parametreren. Als de auto niet is voorbereid, dan moet er een kabelboom bijgelegd worden.

Meerijder (0), 13 jaar geleden

Welnu, ik heb een PSM aangeschaft. Alleen krijg je daar niets bij. Een kabel met een kant voor de zekeringkast ( denk ik ) en aan de andere zijde een aantal stekers die je in een stekkerblok kan steken. Waar dien ik te zoeken naar de eventuele aanwezigheid van een 21 polige stekker. Die ik in een van de zijden van de PSM kan steken ? En als ik die dan heb gemonteerd, kan ik dan via een Bosch tester de parameters veranderen ?

Meerijder (0), 13 jaar geleden

De vraag is uitgezet om een wagenkaart. Nu even wachten. Maar ik dacht dan ondertussen even te gaan zien of er wel één of misschien wel twee 21 polige stekkers zijn. op de PSM is een witte en een zwarte stekker aan te sluiten. Voor de rest niets. Wordt wel spannend zo.

spanbandje (0) PRO, 13 jaar geleden

Een Psm progammeren is niet eenvoudig zeker niet in de bestelwagens met al zijn coderingen, meestal krijg je een dag training om de psm te kunnen progammeren, en als je het nooit doet ben je toch wel even bezig, of het met een bosch kast gaat weet ik niet.
succes met de progammering.
Marcel.

ReneFcG (0) PRO, 13 jaar geleden

Je auto hoeft helemaal niet voorbereid te zijn, is natuurlijk wel handig maar is geen onoverkomelijkheid. Heb m'n PSM boek op het werk liggen, mocht je aansluitschema's willen hebben dan hoor ik het graag. Als ik me niet vergis waren het een 3 tal voedingen een massa, en een aansluiting op de CAN. De overige aansluitingen zijn volgens mij allemaal analoge in/uitgangen, maar die ben je in jou geval helemaal niet nodig.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik zeg alleen dat sommige auto's voorbereid zijn en sommige niet. Waar staat in mijn tekst dat het een onoverkomelijkheid is?

Het programmeren is idd wel iets waar je regelmatig mee bezig moet zijn, om er handig in te worden. Bij de LKW's is het makkelijker iig.

Meerijder (0), 13 jaar geleden

Beste Dokter Dribbel,

ik heb de wagenkaart aangevraagd en daaruit blijkt ( er staat niet op ) dat de auto is voorbereid. En dan komt het, je moet een kabelboom inbouwen en vooral er niet zllf aan beginnen. Want je kan het nooit. Ik hou me graag vast aan jouw aanbieding betreffende aansluitschema's. Wat heb je nodig van mij om daaraan te komen ? Ik ga er gewoon aan beginnen. Het laatste dat ik heb vernomen is dat je de PSM alleen kan programmeren met de Star.

Rob

Meerijder (0), 13 jaar geleden

Heren,

de Vito is wel degelijk voorbereid. Vond het al vreems dat bij het openmaken de lampen wel en bij het sluiten de lichten niet branden. Ik heb onder het dashboardkastje een 21 polige stekker (Mannetje)gevonden die in de PSM past. De andere zijde (Vrouwtje) past niet. De 21 polige stekker zit in een 21 polige vrouwtjes stekker. Ik neem aan dat de Star een 21 polige stekker heeft die dan in de PSM past ? of zit ik verkeerd ?

Wie kan mij helpen ?

Rob

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.