Mercedes-Benz Vito: vito start steeds slechter bij warme motor

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,3 turbodiesel conventioneel

Hallo,
ik heb een probleem met het starten van de vito . Als de motor warm is, en hij wordt stilgezet, start hij daarna heel slecht, tikkend geluid( uit stuurkolom?), en als het tegenzit start hij helemaal niet meer doordat de akku plat is. Lijkt erop dat er ergens veel piekspanningen zijn, aangezien binneverlichting en radio aan/uit flikkeren in het ritme. Uurtje later of de volgende ijskoude ochtend start en loopt ie weer!!
- Akku voruig jaar vervangen, 100% in orde ( zegt anwb)
- Koude start perfect, gloieboegies ok
- laadstroom ok ,voltage bij laden `14,4 volt
- brandstofpomp in orde, startmotor ok
- kms 150000, loopt netjes, nauwelijks olieverbruik, trekt goed, turbo zingt ietsje, maar is niet om zorgen over te maken.
- Heeft recent de spritz versteller kapot gehad, dat lag door de hele motor heen Gelukkig verder geen schade veroorzaakt. Maar het probleem deed zich daarvoor ook al voor.

Heeft iemand een idee waar ik kan gaan zoeken als automonteur?
de diagnose is erg moeilijk, want er hebben al 3 garagebedrijven naar gekeken, maar ze konden niks vinden! wel de uurtjes geteld natuurlijk....

Indien meer info nodig is, mail gerust! martijn@vandekleut.com

groet, Martijn

rodevito

Geplaatst door rodevito (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

vwfan (5) PRO, 13 jaar geleden

ik begrijp uit je verhaal dat hij niet wil starten. dus niet draaien.
ik zit aan de startmotor te denken die bij een warme motor vast zit dit kan ook het flikkeren van je lampjes veroorzaken omdat er veel stroom word weggenomen om je startmotor proberen rond te krijgen.
controleren of je wel een aansturing krijgt op je startmotor (klem 50) en controleren of de klem 30 op je startmotor niet wegvalt. is dit goed dan zou ik overgaan tot het vervangen van de startmotor. er zit onbder de stoel nog een relais die de startmotor aanstuurt deze heeft 2 normale pootjes en 2 grote pootjes volgens. dit relais word massageschakeld door het motorstuurapp.

succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.