Mercedes-Benz Vito: vito W638 rook vanachter de motor en uitvallen motor en edc lam

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 110 cdi

Hallo, ik heb een probleempje, mijn vito rookt heel erg van achter het blok vandaan, uitlaat klinkt niet lek ofzo, maar het ziet er wel en rookt als uitlaatgas.
Verder heb ik nu 2 keer gehad dat mijn edc lampje gaat branden en meteen daarna slaat de motor af, en na een minuut of 3 start ie weer gewoon zonder problemen en kan ik weer rijden, het roken is dan ook weg/minder maar na verloop van tijd gaat ie weer roken.
Het roken lijkt me erger geworden na het vervangen van de dynamo en de multi riem.
Ook is de koude start heel moeilijk, en soms branden bij de koude start dan ook het lampje van de esp en volgens mij van de gloeispiraal, maar dit is sporadisch en alleen als het echt heel koud is geweest 's nachts.
Wie heeft tips?
ik ben van plan om het brandstof filter te vervangen, om te kijken of dat verschil maakt.
Km stand is btw 260.000km de motor loopt verder heel netjes en niet onregelmatig of wat dan ook, hij klinkt ook netjes zoals het hoort en verbruikt absoluut geen olie of wat dan ook

roy leon

Geplaatst door roy leon (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

vuurvechter (0) PRO, 13 jaar geleden

Roy, misschien is het een o ring van je drukregel ventiel op je rail. kost ongeveer 7 euries is makkelijk te vervangen en waarschijnlijk is hiermee je probleem opgelost.
succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.