Mercedes-Benz Vito: Vito 108 cdi start slecht zowel warm als koud, gloeilampje brand

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 82KW

Heb hier een Vito staan waarvan er geen gloeilampje gaat branden als je hem op contact zet. Volgens de eigenaar, die hem nieuw gekocht heeft, heeft die het nog nooit gedaan. (Ik weet niet beter of hij moet altijd (even) branden)
Starten gaat dan ook zeer slecht, zowel warm als koud.
Waar kan dit aan liggen?

Allroadie

Geplaatst door Allroadie (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

joma124 (0) PRO, 13 jaar geleden

hallo


meten op het gloei relais om zeker te weten of hij gloeid de zit bij de motor aan de linkerkant van de motor als je naar de motor kijkt rechts

vwfan (5) PRO, 13 jaar geleden

ik ga ervan uit dat het een cdi is.
duurt het lang voordat hij aanslaat? gloeibougies heb je alleen nodig als het heel erg koud is en idd. het lampje gaat altijd even branden.
er zit als je ervoor staat aan de rechterkant van de commonrail een drukregelklep wat wel eens wil gebeuren is dat de ringetjes die erin zitten gaan lekken. drukregelaar erafhalen en altijd ringetjes vervangen setje kost volgens mij ong. €10. daarna profrit maken en later kijken of hij dan goed start de eerst keer zal namelijk langer duren omdat er brandstof uit de rail is weggelopen.
verstuiver inwendige lekage? dan duurt het steeds langer voordat hij aanslaat dit is te testen met buisjes op de retouraansluiting.

succes

Allroadie (0), 13 jaar geleden

Allen bedankt voor de medewerking, probleem is inmiddels opgelost.
Accu vervangen voor een nieuwe en het starten gaat perfect, starttoerental lag schijnbaar te laag. (Accu gaf met testen wel voldoende aan)
Auto is verkocht en gaat naar buitenland, met vermelding dat hij niet gloeit, want dat doet hij niet.

@vwfan (Vito 108 cdi start slecht zowel warm als koud, gloeilampje brand niet) Bij zo'n titel mag je ervan uitgaan de at het een CDI betreft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.