563 bezoekers online

Mercedes-Benz 220 CDI 2008: Loopt 'ruw' koude motor

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: 646811, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 125

Ik heb een probleem, wat voor monteurs denk ik een ramp is om te diagnotiseren, omdat het om een rijgevoel gaat, en niet een echte keiharde storing.

Heb sinds enige tijd last van een ruw lopende motor als de motor koud is. Ik kan ruw het best omschrijven alszijnde, het net lijkt of je in een te hoge versnelling rijd, voor het aantal toeren. Ik ben telkens geneigd om handmatig terug te schakelen, omdat het net voelt of die op het punt staat te gaan stotteren. Uiteindelijk gebeurt dat niet, maar hij rijd gewoon niet als eerder. Als de motor eenmaal warm is, is het een stuk minder, maar niet weg. Ik kan het niet plaatsen. Ik zat zelf aan de injectoren te denken, maar ga dan af op alle verhalen die ik op internet lees. Heeft iemand een idee ????

passan

Geplaatst door passan , lid sinds 10 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Is de auto al eens uitgelezen op storingen ?

passan, 1 maand geleden

Ja, auto is uitgelezen en daar kwam niets uit. Echter niet uitgelezen met STAR diagnose. Weet ook niet of dit meer toevoegd ?

oldford PRO, 1 maand geleden

Misschien wel.
Maar ook WAT er is uitgelezen bepaalt of er mogelijk iets meer uit komt.
Alleen foutcodes lezen helpt niet echt, als er geen foutlamp brandt.
Uitlezen van sensor- en regel-waardes geeft een betere indruk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.