Mercedes-Benz V-Klasse: luchtvering

Bouwjaar: 1999

waar zit de relais van de luchtvering? mijn probleem is namelijk dat de luchtveringcompressor het niet meer doet, de motor werkt wel en de luchtafsluiter werkt ook, nou denk ik dat de relais in de auto niet goed is, zou dit een mogelijkheid kunnen zijn?

janenpia

Geplaatst door janenpia (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz V-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

rene9492 (0) PRO, 18 jaar geleden

zit onder de bestuurders stoel,weet niet precies waar moet je de stoel demonteren en draadkleur relais met de voedingsdraad van de pomp vergelijken

stermonteur (0) PRO, 18 jaar geleden

De klacht is mij niet hellemaal duidelijk,als de motor van de compressor wel draait en de wagen komt niet omhoog is waarschijnlijk het compressor gedeelte versleten,gaat de storingslamp toevallig niet branden.

janenpia (0), 18 jaar geleden

De klacht is inderdaad dat de auto niet meer omhoog komt. Inmiddels ben ik erachter dat de relais onder de stoel zitten,[zoals Rene ook zegt], de relais heb ik doorgemeten en die zijn allemaal oke. De compressor werkt WEL buiten het systeem om, op de accu, hij pompt dan de auto wel omhoog maar sluit ik alles normaal aan dan blijft het lampje in de auto branden en reageert de pomp en niveauregelaar nergens op. Er staat stroom op de elektrische kleppen en stroom op de 'pomphuis' maar niet op de compressormotor. Ik weet even geen oplossing meer voor dit probleem. Komt dit vaker voor? Zit er ergens nog een ventiel of klep wat ik moet nakijken......? Alvast bedankt voor een reaktie!

rene9492 (0) PRO, 18 jaar geleden

als het luchtverings lampje brand zul je hem toch even uit moeten laten lezen , het kan zijn dat er een storing opgeslagen is die er voor zorgt dat de compressor niet meer aanslaat , de dealer kan in het scherm zien dat de pomp geblokkeerd is:blokiert durch fehler.

janenpia (0), 18 jaar geleden

ik ga morgen naar de dealer en dan zullen we zien.... afwachten maar.

janenpia (0), 18 jaar geleden

ik ben naar de dealer geweest en heb de auto laten uitlezen, resultaat: de rechter-elektro-magnetische-afsluitklep was de boosdoener. Ik had de kleppen al schoongemaakt en ingevet met vaseline en getest, dus die waren weer oke. Alleen de storing in de computer was er nog [ het rode lampje bleef branden]. Na het uitlezen hebben ze de computer van de luchtvering ge-reset en toen was het probleem verholpen en reageerde de niveauregelaar weer. Dit alles in een half uur. Kosten 50 euro [incl. btw ]. Bedankt voor jullie reaktie's!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz V-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.