Mercedes-Benz C-Klasse: Mal functie Richtingaanwijzer links en rechts

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220 CDI

Krijg een 4 tal malfuncties . De richtingaanwijzer links en rechts werken niet en doen het alleen nog op de back-up verlichting.
Bij controle blijken bijde richtingaanwijzerlampjes wel heel te zijn. Dat lijkt mij wel heel toevallig. Relais kapot? Weet iemand of dat zo is , en waar ik de eventule kapotte relais kan vinden. Het werkt nu wel (knippert) nu wel op de backup verlichting.

ArieEsseboom

Geplaatst door ArieEsseboom (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

lamphouders ingebrand ( contacten ) vervangen door te verkrijgen set met draden aan (verbetering)( werken de mistlichten dan niet als richtingaanwijzer --ps; resetten door +/ 30 SEC contact af laten staan

ArieEsseboom (0), 14 jaar geleden

Ik ben vergeten erbij te vertellen dat het alleen om de achterlichten gaat.
De lamphouders zien eruit als nieuw.
De achterrichtingaanwijzers worden overgenomen door de achteruitrijlichten.(back-up verlichting) Deze gaan nu knipperen .ipv de oranje lampen.
Ik heb ook gereset door het contact uit te zetten , en het knopje naast de Km teller ingedrukt te houden.
Geen verbetering.
4 tal malfuncties ing.
1 richtingaanwijzer link achter werk niet
2 wordt overgenomen door backup-lamp
3 richtingaanwijzer rechts achter werkt niet
4 wordt overgenomen door backup-lamp

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

ik dacht dat het de voorste waren ( dan worden de lamphouders vervangen door de setjes) -- dus de achter richtingaanwijzers doen het niet meer -- met nieuwe lampen proberen --- dan sleutel uit contact +/-30à60 sec wachten voor terug op te zetten (er is soms wel een 2 à3 herhalingen van doen ) indien ze nog niet werken dan waarschijnlijk samdoos achter links in kofferbak defekt ---- best laten uitlezen want er moeten dan gegeven v/d oude samdoos over gezet worden in de nieuwe
ps ;resetten met knopje is hier niet van toespanning op

ArieEsseboom (0), 14 jaar geleden

Ik ben vanmorgen naar de dealer geweest. Natuurlijk hebben ze alle achterlampen vervangen, maar geen oplossing.
Nu heb ik een afspraak, omdat het nu langer ging duren op a.s. vrijdag . Je hoort wel wat het is geweest.

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

is deze toestand zo in eens ontstaan (vraagje uit intresse) en verder werk alles normaal

vermist de richtingaanwijzers en achteruitrijlichten en de andere achterlichten --plaat enz electronich gezekert zijn moet de boosdoener de samdoos achter links in de koffer zijn -mijn inziens-

ArieEsseboom (0), 14 jaar geleden

Ik ben gewoon ergens naar toe gereden toen was er niets aan de hand.
Ben naar een aantal uren weggereden en moest links af toen kwamen de twee meldingen. Totdat ik rechtsaf moest toen kwam de andere twee meldingen. Toen was het al twaalf uur en dacht dat komt morgen wel. Vandaar dat ik deze melding heb gedaan. Dus vooraf geen probleem. I

ArieEsseboom (0), 14 jaar geleden

Trekhaak bekabeling maakt sluiting volgens diagnose. Nieuwe geplaatst en het probleem is opgelost. In ieder geval bedankt voor de genomen moeite.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.