Mercedes-Benz E-Klasse: max 3000tr na enkele minuten stationair

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220cdi

mijn e klasse draait prima, maar als hij warm is en je moet dan even stilstaan met statiomair draaiende motor. Dan doet de motor max 3000tr per minuut. Geen lampjes op het dashboard. Bij uitlezen bleek de egr klep niet ok, maar die is getest en in orde. Het probleem lijkt eerder bij het vacuum te zijn. Kent er iemand hier een oplossing voor.

gman

Geplaatst door gman , lid sinds 12 jaar geleden

6 Reacties

JagerAutomotive.nl PRO, 8 jaar geleden

Hoe bedoel je max 3000rpm? Blijft de motor 3000rpm draaien terwijl deze stationair moet lopen? Of als je stilstaand het gas intrapt, komt de motor niet boven de 3000rpm? Het tweede geval is gewoon normaal. Als de motor tijdens het rijden maar wel boven de 3000rpm komt tenminste.

DNS Car Solutions PRO, 8 jaar geleden

Wanneer je de tractiecontrole uitschakeld komt ie wel boven de 3000 rpm?

gman, 8 jaar geleden

even ter verduidelijking, hij gaat tot max 3000tr met beperkt vermogen ook tijdens rijden. Lijkt elektronisch begrensd, een soort noodloop. Asr afzetten zal ik eens proberen. Alvast bedankt voor het meedenken. Geert

JagerAutomotive.nl PRO, 8 jaar geleden

Als hij tijdens het rijden ook max 3000rpm heeft, dan is het zeker noodloop. Alle foutcodes wissen en uitlezen met een GOEDE diagnosecomp.

ster, 8 jaar geleden

koud prima warm in noodloop, vervang de luchtmassa meter maar

JagerAutomotive.nl PRO, 8 jaar geleden

Lmm is idd een veelvoorkomend probleem, maar zo zijn er nog wel meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.