Mercedes-Benz Sprinter: MB Sprinter 416 luchtvering slaat soms op hol

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel

Ik heb een Mercedes sprinter uit 2004 met luchtvering op de achteras. Soms als de accu word aangesloten en het luchtvering systeem in werking gaat, slaat deze op hol. De auto staat uiteraard dan achter helemaal hoog, dan halen we de accu eraf omdat de pomp constant door pompt en misschien schade aanricht.
Normaal gesproken moet de hoogte worden bepaald door een sensor met een stangetje naar de achteras, deze geeft door aan de pomp zodra de hoogte is bereikt dat dan de pomp moet stoppen.

Het rare is dat dit niet altijd gebeurt. Er is ook geen patroon wanneer dit gebeurt.

Het lijkt mij dat dit probleem in de sensor zit?

Alle tips zijn welkom!

MB-Sprinter

Geplaatst door MB-Sprinter (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans Christiaan (0) PRO, 12 jaar geleden

sensor doormeten. het weestands verloop moet liniear zijn. Zonder sprongen in weerstands waarde dus. Zo´n sensor regelt altijd in het zelfde stukje waardoor deze op dit stukje inslijt en vreemde waardes door gaat geven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.