Mercedes-Benz C-Klasse: meerverbuik na eerste onderhoud

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 200

C200CDI - 9000 km - 12/2006. Klant heeft auto 3 weken geleden voor eerste onderhoud binnen gedaan. Kloeg 's anderendaags onmiddellijk van een meerverbruik van ongeveer 2 L. op boordcomputer. Is onmiddellijk teruggegaan : uitleg dealer : is door de koude. Auto verbruikte daarvoor "normaal". Nu effectief 8/9 l op 100.
Iemand tips????????????

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

elze (0) PRO, 16 jaar geleden

ik zou aan het verhaal van de klant gaan twijfelen

jhl (0) PRO, 16 jaar geleden

toch niet

frans49 (0) PRO, 16 jaar geleden

Doe ZELF eens een test . Rij ZELF 100km tegen 100km/h en kijk dan nog eens naar uwen boordcomputer .

jhl (0) PRO, 16 jaar geleden

jongens 't is simpel. Daags voor het onderhoud had hij ongeveer hetzelfde verbruik als ik met mijn 220CDI. Nu (na eerste onderhoud) ligt zijn verbruik 2 liter hoger dan bij mijn wagen. DUS DUS DUS !!!! Is mijn vraag aande MB-specialisten of iemand dit al meegemaakt heeft. Kan een technieker bv. een fout gemaakt hebben in de software bij het uitlezen. Klant klaagt dus wel effectief van een meerverbruik na 3 weken rijden....
Dit is geen fabeltje.........

Bart449 (0) PRO, 16 jaar geleden

Voor een simpel onderhoud, moet er enkel een bevestiging van het onderhoud doorgevoerd worden in de combi. Hier heb je geen computer voor nodig. Dus een "fout" van de technieker lijkt mij sterk!! Zou misschien kunnen dat de opgeslagen verbruiksmeting tot aan het onderhoud nu is gewist. Klant moet meting eens uitrekenen mbv de getankte liters en de gereden afstand.
Wat eventueel ook zou kunnen, is dat er een update in de werkplaats is doorgevoerd van de motorstuurdoos... Moet de klant anders eens navragen bij de werkplaats.
MVG

Ron82 (0) PRO, 16 jaar geleden

De mensen gaan meestal pas goed opletten als er wat aan de auto gedaan is.
Ze komen altijd met "na de onderhouds beurt "!!! zodat ze niet hoeven te betalen.

zweten de retoer leidingen niet dan is het verbruik ook veel hoger....

ronald10422 (0) PRO, 16 jaar geleden

heb je wel de goede motor olie gebruikt ,ivm diesel partiek filter.?

jhl (0) PRO, 16 jaar geleden

klant is bji dealer geweest voor onderhoud

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.