Mercedes-Benz C-Klasse: Melding: motor oil level not when engine on

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 270 CDI

Hallo,

De C270 CDI van me schoonvader uit 2005 geeft de volgende melding op de boardcomputer: 'motor oil level not when engine on'. Hij geeft dit niet direct aan, je moet wel eerst door de menu heen scrollen om de melding te kunnen zien.

Als ik de olie level check doe staat er wel OIL LEVEL OK! Na de check zie je de bovenstaande melding niet meer. Zodra ik de motor weer start en door de menu van de boardcomputer heen scroll komt de melding weer terug. Iemand ervaring en/of tips hiermee?

En een andere melding die direct tevoorschijn komt wanneer de motor start is: 'Check tyres then reactivate'. Mijn schoonvader had een nieuwe setje velgen (origineel Mercedes 16 inch) en banden laten monteren. Waarschijnlijk komt het daardoor. Kan dit verdwijnen d.m.v. een reset ofzo? Best een irritante melding elke keer als je de motor start.

Alvast bedankt!

Eser

Geplaatst door Eser (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

MB (0) PRO, 13 jaar geleden

motor oil level not when engine on wil zeggen dat motoroliepeiling niet gaat als de motor draait, dit is dus normaal.
Bandenspanning kun je resetten door in het menu bij de bandenspanning te gaan, dan vraagt ie als bandenspanning juist is kun je dmv + te drukken dit resetten.
Succes

Eser (0), 13 jaar geleden

Nu begrijp ik de melding over de oil level beter:) Bedankt voor de informatie! Bandenspanning melding heb ik ook gereset, die komt niet meer tevoorschijn! Nogmaals bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.