Mercedes-Benz 0: mercedes 200 diesel 1987 bedrijfstemperatuur motor

Brandstof: Diesel

ik heb probleem met mijn bedrijfstemperatuur van de motor;
de voorbije zomer werd deze te warm,bijna 100 graden bij file en bleef maar oplopen ,Ik heb gekeken naar mijn fan maar deze draaide niet ,ik heb dan de ventilator rechtstreeks aangesloten,de ventilator draaide dan.Dus heb nieuwe voeler gekocht voor de ventilator, en deze opgezet maar mijn ventilator bleef niet draaien ondanks hoge temperatuur.
Daarna heb ik deze terugrechtstreeks aangesloten om tijdelijk van dit probleem verlost te gerzaken.

Maar nu is het winter ,heb de rechtstreeekse verbinding van de voeler erafgedaan ,nu wordt mijn motor niet warm genoeg ,blijft rond de 40 a 50 graden,alleen bij lange files komt die ron de 80 graden.

Mijn vraag;
Waarom werkt mijn nieuwe voeler niet en nu in de winter waarom wordt de motor niet warm genoeg.
Graag u hulp heren.

erhan

Geplaatst door erhan (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

tthemostaat defect ?

MBLe (0), 16 jaar geleden

Het lijkt inderdaad op een slechte thermostaat. Een slechte thermostaat zit namelijk (bijna) vast en geeft dan een bepaalde vaste doorlaat, dus in de zomer te weinig en in de winter teveel.
Thermostaat vervangen is bij de garage zo gepiept en kost maar iets van een twee tientjes.

Bij mijn W124 200D bereikte de temperatuur ook wel eens de 100C, maar dat is niet echt een probleem. Pas als het iets van 105 graden is slaat de fan aan (dmv magneetkoppeling). De fan slaat bij 95 graden weer uit. Bedrijfstemp is toch ook iets van 90C.
Als de temp boven de 110/125 graden komt (120C is rood) dan wordt het slechter.

Succes, MBLe

erhan (0), 16 jaar geleden

bdankt voor de tip,
voor de thermostaat hebik het begrepen ,vervangen gaat het worden.
Maar mijn fan slaat niet aan ook niet boven de 100 graden,als ik het rechttreeks aansluit (direkt stroom geven)dan werkt die wel.heb in september nieuwe sensor(voeler van fan ) geplaatst en temperatuur laten oplopen boven de 100 gaden,de fan slaat niet aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 0 of stel zelf een nieuwe vraag.