Mercedes-Benz A-klasse 2006: Mercedes-Benz A-klasse A160 Diesel uit 2006: niet harder dan 80

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 160 cc (A160 CDI)

In 2009 had ik het probleem (hier ook gemeld) dat de auto af en toe niet harder wilde dan 80 km/u en dat de versnelling dan ook niet hoger wilde (het is een CVT). De automaat is vervangen, electronica omgebouwd, niets hielp.

Wel had ik het jaar daarvoor veel stilgestaan met de auto, alleen stadsritten, dus motor maakte lawaai. Na cleaner werd dit beter, met meer rijden werd het nog beter en na een paar maanden elke dag 100 km rijden was het probleem weg. Echter, af en toe kwam het niet hoger in de versnelling willen nog terug. Heel af en toe. En af en toe wat uitlaatgas in de cabine.

Nu heb ik weer een tijdje minder gereden, kon hij vanochtend op de snelweg niet harder dan 80 km/u en later bij het stoplicht niet harder dan 10 km/u. Automaat reageerde ook niet meer op handmatige bediening. Motormanagement lampje ging uiteindelijk ook aan, na 3x herstarten.


De oorzaak is nu eindelijk gevonden: motorvervuiling, de gasklep zat helemaal vast en de troep had ook de leidingen er om heen aangetast. Dat verklaart vrijwel alle problemen die ik heb gehad.

Kortom: krijg je rare problemen met een Mercedes diesel, vraag dan ook als ze bezig zijn om de gasklep te bekijken. Dat had me echt veel geld gescheeld als dat in 2009 al was gebeurd.

StCreed

Geplaatst door StCreed , lid sinds 13 jaar geleden

1 Reactie

moderator PRO, 11 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.