Mercedes-Benz C-Klasse: Mercedes Benz C 320 CDI 7G-tronic

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 320 v6

Goedenavond,

Ik heb een probleem met mijn auto
Hij loopt perfect, schakelt nieuw, heeft 119000 km gelopen
Maar.... het motor lampje brand! Heb hem uitgelezen en de computer zegt dat de luchtfilters dicht zitten. wat mij onwaarschijnlijk leek want de auto had bij 100.000 nog een grote beurt gehad maar goed de luchtfilters
Heb ik vernieuwd fout proberen te wissen maar hij wou er niet uit!! alleen als de motor liep en je wiste hem dan dan ging de fout eruit!
hij gaf een tik de motor ronkte een keer en kwam een pluim rook uit en het stonk verschrikkelijk! verder geen verschil in het rijden en s'middags kwam de fout er weer in. uitgelezen en nu zegt ie dat er een katalysator dicht zit? nu kan ik natuurlijk die katalysators wel even gaan vervangen alleen zijn dezen smoor duur!! en wat als de fout er nog niet mee uit is??
Wie heeft dit probleem vaker gehad bij een 320 cdi v6??

Mvg

jeroen85212

Geplaatst door jeroen85212 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

hbr (0) PRO, 14 jaar geleden

Als het luchtfilter vervangt moet je dit in steuergerate anpassungen aangeven, dit kan met de star weet niet of het met universeel kan.

jeroen85212 (0) PRO, 14 jaar geleden

Goedenavond hbr,

Bedankt voor het reageren.
Nog nooit van gehoord.. maar ik zal het proberen rij morgen meteen even naar de dealer
Mvg

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Probeer dan eens de nummers van de foutcodes te krijgen en plaats die dan hier.
Lijkt mij een probleem met een roetfilter of het regenereren hier van.

En als je een EOBD/OBD2 scanner hebt kun je hem ook zelf uitlezen.

jeroen85212 (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo Olford,

Ik heb de auto laten uitlezen bij een mercedes specialist die de originele software van mercedes heeft
Die computer gaf aan (eerste keer) Luchtfilters dicht!! Vervangen en de 2de keer gaf de computer aan.. Luchtfilters dicht en katalysators dicht
Fout gewist en toen gaf ie naar een middag rijden weer aan Katalysators Dicht..
Maar als je meer aan de foutcode's hebt zal ik proberen deze te achterhalen..
De auto heeft gewoon zijn volle vermogen en stationair loopt hij mooi rond.. Bij mijn 1 van mijn vorige auto's 290 turbodiesel, 300 turbodiesel, 270 cdi, 320 cdi (lijnmotor) heb ik de katalysators ook weleens dicht gehad en dan trokken ze niet en liepen ze in de noodloop!!
Ik zal morgen naar de Dealer om te kijken of hbr zijn oplossing werkt
Want katalysators zijn mij iets te duur

Mvg

nicwil (0) PRO, 14 jaar geleden

klop ' t zoals HBr aangeeft komt anders steeds terug indien aanpassing niet met de star is gedaan .

dockedmarc1 (0), 14 jaar geleden

klinkt een beetje als een kapote sensor voor het partikelfilter (roetfilter) deze meet de druk van het filter en als deze stuk is dan gaan er ook rare foutcode's in het systeem verschijnen.

marc

frans49 (0) PRO, 14 jaar geleden

Na vervangen van de luchtfilter steeds luchtfilter reset uitvoeren in de moterstuurdoos zoals hieboven reeds beschreven . Ook moet je de mengen mittel waarde adaptie resetten in de stuurdoos na vervangen van een luchtfilter .
Kijk eens naar het asgetal in je DPF filter dan weet je meteen of hij dicht zit . Meest voorkomende is de verschildruksensor die faalt zoals dockedmarc aangeeft maar kijk ook eens naar je EKAS stelmoter op de inlaat collecteur . Dit alles zul je volgens mij enkel met de STAR kunnen uitmeten . Enkel wat foutcodes wissen blijft beunen . Kijk naar de meetwaarden in je star en doe dan een deftige diagnoze . Suc 6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.