Mercedes-Benz C-Klasse: mercedes c200 cdi (w203) start niet meer

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 611.960

Hallo,

Ik ben sinds 2 maanden in het bezit van een mercedes c 200cdi (w203) van het bouwjaar 2001. Tot op heden heb ik weinig tot geen problemen gehad met de auto, hooguit een zekering die is vervangen.

Echter sinds afgelopen maandag heb ik voor het eerst een startprobleem gehad, nadat zondag de gehele dag het heeft geregend en de temperatuur, in vergelijking met de dagen ervoor zo’n 10 graden is gedaald, wou de auto moeilijk starten. De motor begon een beetje te “stotteren” maar door een beetje gas bij te geven liep de motor na enkele seconden weer normaal. Heb de gehele dag zonder ook maar een probleem te hebben gehad met het starten door de omgeving van Valkenburg gereden waarna ik via Duitsland naar huis ben gereden. Tijdens de rit van zo’n 250 kilometer heb ik de auto twee keer opnieuw moeten starten, oorzaak was dat ik in een file zat en ik de auto heb afgezet daar er geen beweging in de file zat, motor gestart geen enkel probleem, vervolgens na zo’n 150 kilometer zonder problemen te hebben gereden een stop gemaakt bij een wegrestaurant, motor wederom zonder problemen te hebben gestart.

Tijdens de hele reis geen vermogensverlies waargenomen, snelheid was ok (150 tot 180 km/u) of wat anders, alles deed gewoon zijn werk.

De komende dagen na mijn trip naar Valkenburg heb ik de auto voor een aantal kleine tripjes (25 km) gebruikt zonder problemen, dus ook geen startproblemen. Echter zaterdag was er een keer een probleem, de auto startte moeizaam en naar een paar seconden viel de motor uit. Wederom een paar keer getracht te starten echter zonder resultaat. Krijg ook geen melding in het display of er een fout is, geen controlelampjes die aangeven dat er een probleem is.

Nu heb ik op verschillende fora gelezen wat het zou kunnen zijn en heb daarop de volgende stappen ondernomen.

- zekeringen gecheckt, allemaal goed
- brandstofrelais gecheckt en doet het gewoon
- geluid brandstofpomp, hoor wel geluiden van pompen maar of dit de brandstofpomp is, twijfel
- accu, gecheckt geen noemenswaardige afwijkingen

Algemene opmerking, alle elektronica doet het zoals de blower, radio, elektrische ramen. En wat mij verbaast is dat de motor, hetzij slechts enkele seconden wel deed en nu niet meer, gevoel bekruipt mij dat de motor geen brandstof krijgt, of het moet toch de laatste adem van een of ander onderdeel zijn geweest.

Nu is mijn vraag wat kan ik nog meer zelf doen om te kijken wat het euvel is.

Ik wil jullie foralezers alvast bedanken voor de genomen moeite en zal een reactie plaatsen als het euvel is verholpen.

Robin1601

Geplaatst door Robin1601 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

willy9 (0) PRO, 11 jaar geleden

best eerst uitlezen
gr

Robin1601 (0), 11 jaar geleden

Hallo,

Probleem is inmiddels opgelost, bij mij is een "klep" (naam van het onderdeel is mij niet bekend) schoongemaakt en zijn de o-ringen (tip van Willy9) alsmede de brandstofslangen vervangen en de auto loopt weer naar behoren.

De slangen welke vervangen zijn waren koffiebruin van kleur.

willy9 (0) PRO, 11 jaar geleden

bedankt voor de feedback.
gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.