Mercedes-Benz Sprinter 2002: Mercedes Sprinter 311CDI valt soms uit bij accelereren en bij hoog toerental.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Wij zijn op reis met onze zelfbouw camper een Mercedes Sprinter 311CDI uit 2002 met 300.000 op de teller. We hebben er zonder problemen de kust mee van europa kunnen afleggen.

Vorige week zijn we begonnen aan onze terug reis, na de eerste dag ruim 4 uur gereden te hebben, viel de auto de volgende dag na 10 minuten uit net toen we de 90km per uur haalden. Hierna starte de auto wel maar viel gelijk uit.

Een dag later stonden we bij de Mercedes Dealer in Zamora, na 8 uur gewacht te hebben was volgens hun één aansluiting van de injectoren versleten en vervangen, probleem opgelost?

Na de volgende dag weer 10 min gereden te hebben, tikkend geluid (krukas?) en auto valt uit. Na een tijdje kreeg ik hem weer aan de praat, maar bij de 90kmp gebeurde weer het zelfde.

Een dag later zijn we weer terug bij de dealer, na 10 uur gewacht te hebben, zijn alle injector aansluitingen vervangen. Ik vroeg of ze ook nog een test rit konden maken, ze hebben 40km gereden en de snelheid 110 gehaald zonder problemen. Maar als we de volgende dag willen vertrekken, valt na 5 meter de auto weer op de zelfde manier uit zodra ik een beetje gas geef. Hierna weer gestart en langzaam terug naar de dealer gereden.

Ze zijn nu het elektronische systeem aan het reviseren, maar na flink wat uren op internet te lezen en te zoeken ben ik bang dat dit niet het probleem gaat oplossen. Op dit punt is het vertrouwen in de auto en in de dealer ver te zoeken.

Ik hoor graag wat jullie hiervan denken, en wellicht ons iets meer vertrouwen kunnen geven!

Bedankt!

Carlo—

Geplaatst door Carlo— , lid sinds 1 jaar geleden

6 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Tja , geen duidelijk verhaal om zo te zeggen wat het is , als ze de auto uitlezen wat komt daar dan te voorschijn ?

Carlo—, 1 jaar geleden

Vanwege de taal barrière en slechte communicatie vanuit de dealer krijgen wij ook niet de details mee. Maar ze zeiden wel dat er een storing in het eclectische systeem..

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Geen lid van de ANWB?

Carlo—, 1 jaar geleden

Gelukkig wel, maar na 5x slepen hebben ze gezegd het nog 1x te doen en daarna staan we er alleen voor.

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Raar verhaal , als de auto niet gemaakt kan worden op een acceptabele manier dan krijg je toch vervangend vervoer en gaat de auto op transport naar huis.

    Omdat ik mijn vakantie niet door heb geven en pas net lid ben willen ze deze service niet aanbieden, de ene zegt van wel, de andere niet. Wel hebben ze vertaald bij de dealer - Carlo—, 1 jaar geleden

Jan227 PRO, 11 maanden geleden

Hallo, al nieuwe ontwikkelingen ?

Groet Jan227

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.