Mercedes-Benz Sprinter 2003: sprinter start niet na reset

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 611981, Vermogen (kw): 80

gisteren kreeg ik een melding dat mijn automaat in de noodloop ging dus met de pook zelf geschakeld ,vlakbij huis dacht ik , ik reset hem even wat ik ooit ook gedaan had, en dan is die weer goed
na 5 minuten wilde ik hem starten , maar kreeg hem niet meer aan de gang , dus anwb gebeld , die heeft een uur lopen zoeken en een collega gebeld we hebben zelfs nog extra diesel getankt
maar hij wil gewoon niet starten hij had wel de neiging maar helaas, normaal is het gloeien en hij loopt
wie kan me helpen met gr Eddie

Eddie piano

Geplaatst door Eddie piano , lid sinds 1 maand geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Wat bedoel je met reset ?

Moderator Problemcar PRO, 1 maand geleden

Door moderator verplaatst

ik had een storing in mijn automaat bak , en ik dacht ik reset hem even voor ik thuis ben, dus gas intrappen tot het einde contact aan zetten en dan piept die en dan wacht je 5 minuten en dan moet het goed zijn , maar na 5 minuten wilde ik hem starten en hij ging niet lopen, draaide wel rond maar sloeg niet aan , anwb gebeld en die heeft een uur lopen zoeken zelfs een collega gebeld en die snapte het ook niet
rijdend neerzetten de automaat resetten en hij wil niet meer starten , wie heeft een idee wat het kan zijn

Eddie piano

Heino4267, 1 maand geleden

Een handgeschakelde ("Transmissie: Handgeschakeld") automaatbak gereset?
Wat je met die procedure hebt gedaan is de adaptieve waarden van je (waarschijnlijk toch) automaatbak gereset. Dat heeft weinig te doen met de reden voor noodloop.
Je meld niet wat er precies in de noodloop ging, maar ik neem uit het bovenstaande verhaal aan dat het toch de motor is geweest en niet de automaatbak.
Als je MIL-lampje aan is, is ook de foutcode opgeslagen die daaraan ten grondslag ligt. Hebben ze die al eens uitgelezen en zo ja, wat was / waren die?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.