Mercedes-Benz Vito: Mercedes vito met remproblemen.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel

Hallo mensen,

Ik rij een Vito uit '96 en had problemen met remmen, ik moest eerst een aantal malen pompen met de rem voordat het pedaal hoog kwam en ik echt remkracht had.
Bij de garage gaven ze aan de hoofdremcilinder is kapot, deze is inmiddels vervangen.
Nu heb ik nog minder remkracht als voorheen en heeft het rempedaal een goeie dooie slag.
Hij remt op zich wel maar dan heb ik het pedaal zo goed als op de bodem getrapt.
Ik lees dat dit een bekend euvel is van deze bussen.
Bij mercedes baan hadden ze gezegd de abs pomp te vervangen maar zoals bekend zijn deze duur! (1550 euro ex btw)

Wat zijn mijn mogelijkheden om nu te proberen, de bus heeft namelijk al 247.000 km gelopen en heb geen 2000 euro in me nachtkastje liggen.

Alvast bedankt.

Gr Jarno

Jarno86

Geplaatst door Jarno86 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

volgens een gekend programma
ontluchten met stardiagnose -of hand held tester (hht) dealer moeten hiervan op hoogte zijn . de remblokken moeten wel goed vrij bewegen in de remtangen

ReneFcG (0) PRO, 14 jaar geleden

Als ik je verhaal zo een beetje doorlees denk ik inderdaad dat de abs pomp defect is (mits de remblokken etc deugdelijk gemonteerd zijn, en gangbaar zijn). Wat er vaak gebeurd is dat er vuil in de remolie terecht komt, en de abs kleppen in je abs pomp vervuilen. Met een beetje geluk kun je dit nog verhelpen door geruime tijd op een grasveld de abs pomp vol in de abs te trappen. De druk die nu opgebouwd word wil er wel een voor zorgen dat de deeltjes vuil uit je abs pomp spoelen. Denk er wel even aan om het reservoir te vullen met schone remolie alvorens het bovenstaande uit te voeren. Met bovenstaande werkwijze heb ik al menig abs pomp er weer bovenop geholpen. Met de Star Diagnose kun je nooit de drukken realiseren om de abs pomp schoon te spoelen, wel kun je door deze spoelfunctie bij het vervangen van je abs pomp de lucht uit je systeem spoelen. succes!

Jarno86 (0), 14 jaar geleden

Allereerst bedankt voor de reactie's

Het vol remmen op een grasveld verhaal hebben ze nu geprobeerd, het remmen gaat nu wel wat beter maar nog steeds heb een dooie slag en weinig remkracht.
Mijn remblokken en schijven waren onlangs nog vernieuwt. Nu gaan ze via de computer de abs-pomp proberen te ontluchten. Geloof datgene wat jullie hier hebben geschreven. Afwachten maar.

Gr Jarno

Reinier53 (0) PRO, 14 jaar geleden

Verstopte remslang? Zoek het niet in de hoofdrem cilinder die zijn probleemloos. ABS pomp probleem, dit is niet zelf op te lossen (officiële dealer)

Jarno86 (0), 14 jaar geleden

Me bus is inmiddels weer klaar. Remkracht is weer voldoende te noemen. Ze hebben de pomp aangesloten op computer en ontlucht. Is opgelost door een onafhankelijke garage.
Allen dank voor de reactie's.

vwfan (5) PRO, 14 jaar geleden

helaas is dit meestal maar van tijdelijke aard dat dit probleem wegblijft vaak komt het weer terug. ben bang dat het op den duur toch een andere pomp word

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 14 jaar geleden

Het ontluchten met de computer had meteen moeten gebeuren na het vernieuwen van de hoofdremcilinder. Daarom zakte daarna je pedaal nog weg. Nu het systeem goed ontlucht is, blijven je klachten vrijwel zeker weg.

Reinier53 (0) PRO, 14 jaar geleden

Hoofdrem of ABS pomp?

vwfan (5) PRO, 14 jaar geleden

abs pomp

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.