Mercedes-Benz Vito: niet starten na vervangen startmotor

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 109 cdi

Hallo,

Ik heb een vito (nw.model) binnengekregen met startproblemen (na het doordraaien van de sleutel geen geluid of beweging). de startmotor maakte al een tijd rare geluiden en daarom deze eerst maar vervangen. Nu hoor je het relais wel klik geven als je de sleutel doordraaid, maar gelijk daarna vallen alle lampen op het dashboard uit en valt de stuurspanning op het startrelais weg. Als ik de stuurspanningsdraad loshaal van de starter blijft er bij het doordraaien van de sleutel wel 12 volt op staan. En als ik de stuurstroomdraadaansluiting op de starter een andere 12v geef gaat de motor gewoon rond en slaat deze aan. Ik heb het idee dat er een slechte massa op het contactslot zit, alleen heb ik geen schema van de aansluitingen hiervan. Dus mocht iemand een legenda van de pinbezettingen van het contactslot hebben, of dit probleem herkennen dan hoor ik het graag.

Groeten Erik

02erik02

Geplaatst door 02erik02 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan5047 (0) PRO, 14 jaar geleden

krijg je wel spanning op de aanstuurdraad van de start motor al je deze hebt losgenomen,? Toch geen massakabel vergeten vast te zetten
want daar lijkt het op anders even een extra kabel tussen - accu en motor
succes jan

02erik02 (0) PRO, 14 jaar geleden

Jan, bedankt voor de snelle reactie!! Ben nog even doorgegaan en heb uiteidelijk een nieuwe accu recht op de polen aangesloten (eerst met dikke startkabels, maar geen verandering) en nu werkt het allemaal weer zoals het hoort. Waarschijnlijk toch een te hoge weerstand in de startkabels.

Groeten Erik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.