Mercedes-Benz S-Klasse: Mercedes w126 280s m110 kleppen Stellen, hoe klepveer in te druk

Bouwjaar: 1985, Brandstof: LPG, Motorcode: 280 m110

Beste forumleden,

Aangezien de kleppen van mijn Mercedes 280s uit 1985 een enorm lawaai maakten ben ik gaan proberen de kleppen te stellen, de klepstelmoeren zitten echter zo vast dat daar met een steeksleutel niet aan te beginnen is.
Nu ben ik er al achter gekomen dat je dan de tuimelaars moet verwijderen en dan met een dopsleutel de moeren los moet wrikken, maar om die tuimelaars er af te halen moet de klepveer worden ingedrukt, dit is mij tot nu toe nog maar bij 1 klep gelukt met veel moeite. I
k heb met een schroevendraaier de kleppert naar beneden geduwd door een soort hefbeweging te maken onder de nokkenas, werkt niet ideaal en kruig de tuimelaar nu niet meer terug op zijn plaats.

Heeft iemand tips wat voor gereedschap ik kan gebruiken om die klepveren in te drukken? Als dit lukt dan kan ik weer met plezier verder sleutelen!

Bij voorbaat dank.

rmrcvdv

Geplaatst door rmrcvdv (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1420) PRO, 11 jaar geleden

Je kunt er toch een dopje overheen zetten en dan linksom het moertje los draaien, vervolgens met schroevendraaier en ringsleutel de kleppen stellen.
Ik heb nog nooit meegemaakt dat ik een tuimelaar moest verwijderen om een stelmoertje los tekrijgen.

rmrcvdv (0), 11 jaar geleden

Ik zal even een foto maken dan kun je zien wat ik bedoel... Ik denk dat er al 27 jaar lang niet aan is gedraaid..:)

willy9 (0) PRO, 11 jaar geleden

met speciale gereedschap
kaleido1-bij de eerste 102 motor maar 110 is niet met moer en schroevendraaier.heb u nog niet veel aan mercedes gewerkt
gr

rmrcvdv (0), 11 jaar geleden

Hoi Willy,
Heb je misschien een link van een foto van zo'n speciale hefboom, of een adres waar ik die kan halen? Want alles wat ik heb geprobeerd wil er nog wel eens langs af schieten...
Bedankt.

kaleido 1 (1420) PRO, 11 jaar geleden

Sorry motor gegevens niet /goed gelezen.

willy9 (0) PRO, 11 jaar geleden

bij auto onderdelenzaak

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.