Mercedes-Benz 208: Mijn mercedes 208d bonkt bij schakelen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 208d

Mijn mercedes sprinter geeft niet altijd maar meestal bij terug of opschakelen kortstondig een zacht gebonk het lijkt onder de auto vandaan te komen en niet uit de versnellingbak (deze is trouwens handgeschakeld 5 bak). Kan dit de kruiskoppelingen op de aandrijfas zijn en hoe kan ik dit testen?.wel is pas de koppeling en versnellingbank vervangen,waarvan de koppeling allemaal nieuwe onderdelen.

Hopenlijk kan iemand mij verder helpen,alvast bedankt.

Lordoftheweb

Geplaatst door Lordoftheweb (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 208? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

moderator (0) PRO, 16 jaar geleden

Achterste versnellingbaksteun wel goed vastzitten ?

Lordoftheweb (0), 16 jaar geleden

Jammer moderator ik had dit ook gehoopt maar dat is het niet,mijn vermoeden is een kruiskoppeling in de aandrijfas maar hoe zie ik dit?

Benz rijder (0), 16 jaar geleden

controleer de HARDY-schijven tussen je versnellingsbak -> Aandrijfas->differtieel.
die rubbere schrijven verteren na een loop van tijd.
Daardoor kan je een bonk horen als je schakeld.

groetjes
Benz rijder

punthoofd (0) PRO, 16 jaar geleden

Kan hij hierdoor ook gaan trillen bij accelereren? Dit heb ik namelijk in combinatie met het bonken van die klacht, en inderdaad, de rubberschijven zijn niet meer alles. ga ze vervangen en wacht ondertussen op antwoord.
Heb ook geleik de differentieelolie vervangen want na controle ben ik erachter gekomen dat dit geen olie meer was maar caramelvla met brokjes.
Diff heeft dus ook niet al te lang meer te leven. Dat is het 2de diff al in 3 maanden, er is dus voordat ik bij ons als monteur werkte nooit geen onderhoud gedaan.FIJN!:P
Met een vriendelijke groet.

Benz rijder (0), 16 jaar geleden

Daar heb je ook kans van omdat er spelling is ingekomen.
en als het rubber is uitgedroogd dan wordt het rubber hard en dan demp het ook niet meer.

Groetjes
Benz Rijder

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 208 of stel zelf een nieuwe vraag.