Mercedes-Benz vito: mistlamp bij kou

Bouwjaar: 2000

Hallo,

Ik merk dat mijn mistlampen bij vorst niet meteen werken.
Pas als de auto helemaal warm is, gaan ze aan. Het lijkt wel alsof het relais blijft hangen (vastgevroren ofzo)
Kan iemand mij uitleggen waar dit relais zit zodat ik deze eventueel kan vervangen.
De mistlampen zijn geschakeld met de schakelaar links langs het stuurkolom. (waar ook de hoogteregeling van de koplampen inzit)

Alvast bedankt,

Ingolf van Doorn

ingolfvd

Geplaatst door ingolfvd (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

HeliGert (0), 18 jaar geleden

Volgens mij kan dit zitten in de linkerpook van de stuurkolomschakelaar, het loopt hierover omdat deze ze uitschakelt als je grootlicht selecteert. Rommel hier maar eens een beetje mee als ze het niet doen.

ingolfvd (0), 18 jaar geleden

Het blijkt hier in te zitten. Ik zit er aan te denken om deze schakeling eruit te halen zodat ze omgeacht het grootlicht toch blijven branden.
Dit kan toch geen kwaad (alleen wat meer stroomverbruik)

HeliGert (0), 18 jaar geleden

Dat kan maar is niet slim!! Grootlicht/mistlicht is de H4 en dat is 60 + 55 Watt in één lamp. Deze H4 lampen houden het niet lang uit als je beide gloeispiralen tegelijk aanzet (115 Watt) Dimlicht (H1 55 Watt) blijft altijd aan(als je dit aanzet)en daarna zorgt de schakeling er om bovenstaande reden voor dat alléén mistlicht of grootlicht kan branden. Als ze het niet doen even rommelen met de pook, dus ermee leren leven, of de stuurkolomschakelaar vervangen. (Duur geintje)

ingolfvd (0), 18 jaar geleden

Ik merk wel dat de mistlamp nu alleen nog werkt als ik de schakelaar handmatig vasthou. (iets naar voren trek)
Het gebruik van de mistlampen was toch minimaal dus ik kan er wel mee leven, maar de beste oplossing is de stuurkolomschakelaars vervangen. Ik heb nog 'm complete unit liggen. (is alleen van 'n 108d, zou dat verschil maken ? Hij heeft ook achterruitewissing enzo dus volgens mij helemaal identiek.
Het vervangen zal wel 'n klus zijn niet ? heeft nog iemand tips ?

alvast bedankt

HeliGert (0), 18 jaar geleden

Ik denk dat je voor de vraag of jouw schakelaar past en hoe je hem moet vervangen even een nieuwe vraag moet stellen. In ieder geval moet je stuur eraf (airbag) Succes!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.