Mercedes-Benz M-Klasse: ML 270 CDI; ABS-pomp blijft draaien

Bouwjaar: 2001

Hoi allemaal, bij deze auto gaan af en toe de oranje waarschuwingslampjes van ABS, ETS, en BAS (de 3 uiterst linkse van de rij) branden. Wanneer men de auto afzet en opnieuw start kon het goed weer een week wegblijven. Nu blijft echter nadat de auto is uitgezet de abs-pomp doorlopen, en stopte de eerste twee keer na een half uur volgens klant, gisteren echter heeft de pomp doorgelopen totdat de accu leeg was. Toen hij een acculader aansloot begon de pomp weer te lopen. Vorige week storingscodes (laten) uitlezen, en collega gaf aan alle abs sensors en ringen te inspecteren, reinigen en meten. Er was 1 sensor erg vuil maar niet defect, de rest ook OK. Wie weet raad?
Alvast bedankt voor het meedenken !! Groeten Michel

rijsewijk

Geplaatst door rijsewijk (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz M-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

wqjk45 (0), 19 jaar geleden

Wat wel eens gebeuren wil is dat het relais blijft hangen van de pomp.

izzi (0) PRO, 19 jaar geleden

zoals fernand zegt het relais vervangen ,en als dit niet helpt word het waarschijnlijk de abs pomp.
veel succes.

rijsewijk (0) PRO, 19 jaar geleden

Het was inderdaad het relais dat de ABS-pomp aanstuurt. Overigens al voor de tweede maal volgens deze ( voor ons nieuwe) klant.

Iedereen bedankt voor het meedenken en tips !!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz M-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.