Mercedes-Benz M-Klasse: EGR klep ML400 CDI??

Bouwjaar: 2001

We hebben een volgende probleem bij een ML 400 CDI. DE auto gaat af en toe in noodloop, naar de dealer geweest en kwamen 3 fouten uit bij de 2xLMM en de abgasnog wat ? EGR bedoelen ze hiermee. Als de auto niet in noodloop is trekt ie super echt in een haal door naar top dus we denken dat de LMM in orde zijn, maar kan het zijn dat de EGR niet functioneerd. Bij een VW golf TDI hebben we deze gewoon verwijderd en werkte verder prima..

Kunnen we dit ook bij de ML 400 CDI doen?? Iemand heeft het al gedaan bij een S400.. en verder waren geen noodlopen??

Kan iemand hierbij helpen ??...........

TonyTR

Geplaatst door TonyTR (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz M-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

izzi (0) PRO, 18 jaar geleden

er zijn veel problemen geweest met de 400 cdi's waaronder de egr klep.deze is ondertussen verbeterd.ik zou deze klep dus vervangen .geen simpele klus toch niet bij een s 400 ,bij een ml hebben we ze nog niet vervangen.

plurkje (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja, daar ben je wel een paar uurtjes zoet mee, leuke klemmetjes, modificatie slangetje. Hiep hoi. Als je 1 hebt gedaan zorg je dat de volgende naar een collega gaat.

TonyTR (0), 18 jaar geleden

Ok bedankt waar zit ie ongeveer bij de blok dan ???

TonyTR (0), 18 jaar geleden

En wat voor problemen kennen jullie nog meer bij 400 CDI?? we gaan ermee op vakantie en willen dat ie wel goed is ....

izzi (0) PRO, 18 jaar geleden

de egr klep zit achteraan tegen het schutbord tussen de 2 luchtmassameters.met enkele waterslangetjes op.
in onze garage hebben we niet veel goede ervaringen met 400 cdi's al enkel motoren vervangen.
het is trouwens een zeer luidruchtige motor ,veel lawaai en veel schudden en onregelmatig lopen.laat ons hopen dat jij een goede hebt.
veel succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz M-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.